Никой не се радва на кучета, които миришат лошо, а

...
Никой не се радва на кучета, които миришат лошо, а
Коментари Харесай

Какво да направим, ако кучето ни мирише лошо

Никой не се радва на кучета, които миришат неприятно, а и вие самите като притежатели не трябва да го позволявате. Понякога, когато започнете да усещате неприятна миризма, идваща от домашния ви любим, незабелязано всичко у дома също стартира да мирише. Поради тази причина не забравяйте, че е доста значимо кучето ви да мирише прелестно.

Никак не е мъчно да се погрижите за персоналната хигиена на кучето ви и по този метод да предотвратите неприятната миризма. Ще ви отнеме време и няма да стане доста бързи, само че когато се грижите за баните на домашния си любим постоянно, той ще стартира да ухае прелестно.

Не бива да пренебрегвате и обстоятелството, че вашето куче по природа излъчва миризма, която е присъща за него. Тя идва от жлези, които са ситуирани в кожата, ушите и лапите му. Ако обаче миризмата стане нетърпима, това може да е сигнал за кожни инфекции или други здравословни проблеми.

Ето и няколко съвета, които ще ви оказват помощ да се отървете от неприятната миризма и ще поддържат кучето ви чисто:

- Устата: деликатно проверете устната празнина на кучето си и установете дали то има неприятен мирис. Прегледайте усърдно венците и зъбите му и търсете признаци за инфектиране или абцес на корена на зъба. Ако откриете нещо сходно, не се колебайте да потърсите ветеринар незабавно;

- Ушите: ушните инфекции най-често предизвикват неприятната миризма, която се носи от вашето куче. За да установите дали има съществуване на някаква зараза, е значимо да ревизирате деликатно ушите на животното. Ушният канал би трябвало да бъде чист и розов на цвят и без никакви непотребни субстанции по него;

 Какво да създадем, в случай че кучето ни мирише неприятно

- Анални жлези: те са постоянно срещан източник на миризма от вашето куче. Преди стотици хиляди години те са помогнали за еволюцията на типа, само че през днешния ден не служат за нищо и основават стеснение на притежателите си. Понякога въпросните жлези могат да изпускат доста мощна и неприятна миризма. Може да ревизирате жлезите на кучето си и в случай че са цялостни, да ги изстискате сами. Ние обаче ви съветваме да потърсите помощ от ветеринар.

- Кожата: доста постоянно, когато страда от кожни инфекции, кучето стартира да мирише много неприятно. Ако забележите домашния си любим да се чеши по-често от нормално или има ушни инфекции, то най-вероятно е отключило някакъв тип алергия. Вашият ветеринар може да ви помогне в битката с упоритите алергии, само че най-важното е да се спре сърбежът и да се открие повода за възпалението.

 Какво да създадем, в случай че кучето ни мирише неприятно

- Банята: както към този момент казахме, персоналната хигиена на кучето е доста значима. Добре е постоянно да къпете вашия домакински любим с подобаващия за него шампоан. Миризмата може да е породена и от бактерии, наречени стафилококи, които при добра хигиена изчезват. Ако при вас казусът е подобен, изберете медицински шампоан, който е предопределен за лекуване на алергии по кожата. Шампоаните, които съдържат сяра и салицилова киселина, са най-хубавият вид. Добре е, когато сапунисате кучето, да го оставите по този начин към 10 минути и тогава да го изплакнете с вода. За да изчезне неприятната миризма, е належащо да къпете кучето си най-малко 2 пъти седмично.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР