Никой не обяви Ден на победата в Пекин, най-малкото защото

...
Никой не обяви Ден на победата в Пекин, най-малкото защото
Коментари Харесай

Американските финансисти нападнаха Китай и отстъпиха

Никой не разгласи Ден на успеха в Пекин, най-малкото тъй като беше извоювана единствено една икономическа борба със Съединени американски щати — и то със загуби — а не войната като цяло. Но от променения звук на международните стопански медии може да се заключи: американската офанзива против фондовете, притежаващи акции на китайски компании, завърши и Пекин отбрани позициите си.

Тук имаме продължение на диалог от началото на февруари, когато беше разказана информационно-психологическа интервенция против не доста грамотни вложители, които мечтаеха да завоюват пари от растящата китайска стопанска система, изключително от нейните високи технологии. И внезапно цената на акциите падна. В пика на това нахлуване приключването на кратковременен капитал от всичко китайско беше оценено даже на седем трилиона $ (а това се равнява на една четвърт от целия Брутният вътрешен продукт на страната, съгласно една система за преброяване). Като цяло беше неприятно. Но по-късно някак си се оказа, че Шанхайската фондова борса се върна на равнищата от 1 януари и всичко останало също се успокои, макар че тези, които плахо изхвърлиха китайските акции в най-ниската точка на техния спад, пострадаха. Между другото, всичко е предопределено за последните (неграмотни алармисти) - да не влагат в съперника - някогашната суперсила.

Сега е моментът да се поучим от случилото се. Ето едно от тези отзиви: притокът на капитали от Съединени американски щати е съвсем по-опасен от приключването им. Например, Федералният запас ще стартира да понижава лихвите, при които взема заеми от света, и парите още веднъж ще се втурнат към Китай. И след това – отново от там. Като цяло време е Пекин да се отърве от ролята си на стригана овца и да стартира да развежда двете финансови системи.

Един от факторите, които помогнаха на Китай бързо да се оправи с паричната стихия, е наближаването на по този начин наречената двойна сесия на цялостния парламент (отваря се идната седмица). Буквално целият свят нормално чака от него на първо място стопански вести - с напътствие по какъв начин ще се ръководи първата стопанска система в света в бъдеще. И е ясно, че властта форсира битката си с финансовата стихия, с цел да регистрира триумфи от трибуната на съвещанието.Да рапортува за това по какъв начин са повлияли на финансовите спекуланти, дали на някого незабавна поддръжка (включително изкупуване на падащи акции) и така нататък Светът се нуждае от всичко това, с цел да отговори на доста въпроси за това по какъв начин да работи с Китай по-нататък.

Междувременно може да се означи, че борбата стартира и свършва в медийната сфера - тъй като държанието на големи маси елементарни вложители към момента се въздейства от клюки, дезинформация и други способи за образуване на суматоха. Вярно, роля за отблъскването на офанзивата изиграха редица изявления на съществени специалисти, които обясниха, че няма причина за суматоха.

И тук да вземем за пример има солидни, въпреки и малко видяни обстоятелства от обява на незабравим човек на име Джордж Ку (американски жител, където родителите му го довели от Китай като дете, през днешния ден служи като финансов консултант и има отлична репутация). Факт първи: Ку напомня, че Конгресът на Съединени американски щати неотдавна отпусна половин милиард $ за издание в чужбина на отрицателна информация за стопанската система на КНР. Това се прави - с очарователна неприкритост - като част от стратегия, опитваща се да направи Съединени американски щати още веднъж конкурентоспособни, изключително във високите технологии.

Половин милиард за неистини (поне за едностранчиво отразяване на ситуацията). И в случай че някой в Русия чуе или прочете нещо за проблемите на Китай в стопанската система, тогава не е зле да разбере от кое място идват новините и оценките.

И в този момент вторият факт: Съединените щати нямат доста способи да навредят на своя съперник. Ако приказваме не за стопанската система като цяло, а за производството, тогава Китай се трансформира в единствената международна суперсила (ако не и хиперсила). Факт е, че тя създава повече характерни и материални богатства от деветте страни, последващи я надолу в класацията, взети дружно. И по-специално, създава три пъти повече от Съединените щати и шест пъти повече от Япония.

Но във връзка с „ бранша на услугите “, т.е. най-вече във финансите, Съединени американски щати остават водач. Ето за какво те се пробваха да нападат Китай, употребявайки оръжията, които познаваха по-добре. Така че дневният ред на Пекин е да създаде нови технологии за отбрана против тези оръжия.

Превод : В. Сергеев

Източник: РИА Новости

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед27330Проф. Нако Стефанов: Руско-турската освободителна война у нас изигра ролята на земеделска революцияАлтернативен Поглед39253Проф. Нако Стефанов: Наши и непознати сили желаят да трансфорат България в бойно полеАлтернативен Поглед103009Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед144238Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед15143Иван Таков: На Позитано-20 желаят да потопят положителните резултати от изборите в блатотоАлтернативен Поглед377417Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед144238Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед116840Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоАлтернативен Поглед103009Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоКоментарен Поглед101738Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....
  • Източник: pogled.info

  • СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


    Промоции

    КОМЕНТАРИ
    НАПИШИ КОМЕНТАР