Никой не би повярвал, че Бернандо ла Палло е роден

...
Никой не би повярвал, че Бернандо ла Палло е роден
Коментари Харесай

Корав дядо на 114 разкри кои са 5-те храни за дълголетие

Никой не би повярвал, че Бернандо ла Палло е роден на 17 август 1901 година, само че и до този миг е в добра физическа кондиция и е наред с акъла.

Още на млади години Бернандо решил, че желае да живее дълго и щастливо. Поради това се запасил със мощ на волята, на която много биха завидели. Докторите, изследвали столетника, настояват, че той е в доста по-добро положение от множеството 70-80-годишни мъже. На 114 години той взема решение на драго сърце кръстословици, чете книги и се радва на добра памет. Дядото счита, че дължи дълголетието си на пет доста известни храни и на постоянни физически извършения. Освен това Ла Палло не яде алено месо и полуфабрикати, избира плодове, зеленчуци и зърнени каши

Ето ги и петте храни, които са удължили живота му.

1. Мед

Бернардо твърди, че в случай че човек се откаже от захарта и подслажда храната си с мед, ще живее много по-дълго.

2. Чесън

Чесънът освен придава пикантност на яденето, само че също има антисептични и антибактериални свойства. Съдържа и доста витамини, които укрепват имунитета.

3. Шоколад

Много хора се пробват да се откажат от шоколада. Но Бернандо твърди, че вършат огромна неточност, в случай че го спрат напълно. В дребни количества шоколадът усъвършенства настроението и възстановява работата на сърдечносъдовата система. Само че шоколадът е нужно да е същински и да съдържа огромен % какао.

4. Канела

Канелата е не само фалшификация, която усъвършенства усета на храната, само че е в положение да снижи равнището на неприятния холестерол и да защищити от диабет.

5. Зехтин

Зехтинът се е считал в Древния Рим за балсам на щастието и младостта. Качественият зехтин е много потребен за тялото. Неговите подмладяващи свойства се дължат на наличието на витамин Е и на антиоксиданти.

Източник: girl.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР