Никой човек не е застрахован от болести. За съжаление, понякога

...
Никой човек не е застрахован от болести. За съжаление, понякога
Коментари Харесай

Лекарите казаха на Стаматис, че е болен от смъртосносна болест. Той отказа лечението, но доживя до 102 години. Ето каква е тайната му (ВИДЕО)

Никой човек не е застрахован от заболявания. За страдание, от време на време в живота ни настава моментът, когато получаваме страшна диагноза. В тези случаи от време на време има вяра, само че в някои случаи всички лекари са на мнение, че медицината е безсилна. А нормално това значи, че няма какво да се направи и болният няма късмет да оздравее. Днес обаче ще ви разкажем една невероятна история, която опровергава всичко това. Стаматис Морайтис е грък, родом от Икария. Той се мести в Съединени американски щати като млад и построява живота и фамилията си там. В един миг обаче, стартира да има проблеми с дишането.

Когато отива на обзор, лекарите му оповестяват страшна диагноза: нелечим рак на белите дробове. Мнението на специалистите е, че му остават най-вече 9 месеца живот, а единствеата вяра за него е да се подложи на тежка химиотерапия, която най-малко малко да удължи времето, което му остава. Това се случва през далечната 1976 година. Стаматис обаче взема решение, че няма да се подлага на химиотерапия. След това с жена му взимат решението да се върнат в родното му място Икария, тъй като погребенията в Съединени американски щати са доста скъпи и гръкът избира да е в родината си, когато настъпи моментът.

„ И по този начин започнахме да пием вино и да чакаме деня “, споделя Морайтис.

Той споделя, че първоначално бил депресиран и се оставил напълно на грижите на жена си и майка си. В един миг обаче желанието му за живот се върнало. Той почнал да излиза и да се вижда с познатите си в селото. Освен това всяка неделя ходел в църквата, където дядо му бил духовник. Скоро по-късно почнал да си отглежда зеленчуци в градината и се хранел единствено с тях. Всяка вечер почнал да върви да играе домино с другари и пиел вино. Виното, което пиел, било единствено домашно. Не употребявал купешки виновност, тъй като както самият той споделя „ те са цялостни с добавки “. Така той си живеел с мисълта, че когато неизбежното се случи, най-малко ще е благополучен. Неусетно минали години, а Стаматис се чувствал все по-добре от ден дневно. Дори направил ремонт на къщата си и почнал да създава по 1.5000 литра вино на година. Минали внушителните 30 години и гръкът решил да отиде още веднъж при лекарите, които му споделили, че няма да живее повече от 9 месеца. Оказало се, че той е надживял всички. И по този начин, Стаматис завърша своя земен път на 102 години, а неизлечимата болест като по знамение била изчезнала от организма му, без той да я третира с химиотерапия.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР