Никотиновите течности за цигари да станат акцизна стока. Това предвиждат

...
Никотиновите течности за цигари да станат акцизна стока. Това предвиждат
Коментари Харесай

Цените на цигарите скачат до дни, ето с колко точно

Никотиновите течности за цигари да станат акцизна стока. Това плануват текстове в законите за държавния бюджет, които следва да се актуализират.

Промените ще обиден Закона за акцизните и данъчните хранилища. В него ще се сътвори нов член 126, който гласи: Течността за електронна цигара, съдържаща никотин, се счита за тютюнево произведение.

Дефиниция на този тип произведение е следнатa:

Течност за електронна цигара “ е течност, която се използва посредством поемане на пари, получени вследствие на нагряване, без горене, и е предопределена за приложимост с електронни цигари или се съдържа в контейнерите за неведнъж пълнене, дефинирани в параграф 1, т. 39 и 40 от спомагателните разпореждания на Закона за тютюна тютюневите и обвързваните с тях произведения. “.

Акцизната ставка за течността в електронните цигари е, както следва:

0,18 лева за милилитър от 1 юли 2022 година

0,19 лева за милилитър от 1 юли 2023 година

0,20 лева за милилитър от 1 юли 2024 година

0,21 лева за милилитър от 1 юли 2025 година

Повечето никотинови течности идват във флакони от 10 мл., което значи че върху сегашната цена ще се добави 1,8 лева данък, което би нараснало Данък добавена стойност с 36 стотинки или по този начин един флакон би поскъпнал с над 2,1 лева

Добавянето на течността за цигари към акцизните артикули ще докара и до метода на тяхната продажба и режимът ще се затегне както на елементарните цигари

Скок и в акциза и на класическите цигари

От 177 на 187 лева ще се усили и акцизът на класическите цигари. Така папиросите ще нарастна с 20 стотинки на кутия единствено поради акциза. Ако се добави и Данък добавена стойност, то повишаването ще е най-малко с към 25 стотинки на кутия.

Както и за нагреваемите

Акцизът на нагреваемите цигари (тип IQOS и Glo) се покачва от 233 лева на кг на 245 лева на кг. Във всяка кутия от 20 цигари HEETS има 6 грама тютюн и по този метод повишаването на на акцизната ставка за кутия ще бъде в размер на 6 стотинки с включване на Данък добавена стойност ще се покачат с към 7-8 стотинки, в случай че производителите не подхващат дейности за увеличение или понижаване на цените са самите произведения.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР