Никотиновата киселина дава луд растеж на косата за стотинки, споделят

...
Никотиновата киселина дава луд растеж на косата за стотинки, споделят
Коментари Харесай

Никотиновата киселина дава луд растеж на косата за стотинки

Никотиновата киселина дава вманиачен напредък на косата за стотинки, споделят специалисти. Жените постоянно търсят евтини и ефикасни артикули за грижа за косата си. Един от тях е никотиновата киселина – витамин В3, чийто резултат се съпоставя с магия – съгласно данните, косата пораства с 3-4 см на месец.

Никотиновата киселина (витамин РР, никотинамид, ниацин, витамин B3) лекува рани, трансформира мазнините в сила и защищава от сърдечносъдови болести посредством намаление на холестерола. Но ние се интересуваме повече от този витамин като ефикасен метод да получите първокласна и дълга коса. Ще ви кажем по какъв начин да постигнете това, с какво е потребен „ никотинът “ и какви домашни маски можете да извършите с него.

Ползи от никотиновата киселина за косата:

Витамин РР в ампули може да се употребява освен на инжекции, само че и за подготвяне на домашни козметични маски за коса. Те работят върху кожата на главата, като оказват съдоразширяващ резултат и ускоряват микроциркулацията, което подтиква растежа на космените фоликули, укрепва ги и ги подхранва.

Този витамин управлява производството на себум, с цел да поддържа скалпа чист за по-дълго време. Въздействайки върху меланина, прави естествения цвят на косата по-ярък и кондензиран. Още след 10-14 дни на приложение се вижда интензивен напредък на косата.  Подобрява се качеството на косата, без да я утежнява. Прави кичурите по-послушни, обемни и блестящи. Подходящ е за всички видове коса и скалп.

Никотиновата киселина, както всяко лекарство, може да провокира алергични реакции. За да предотвратите това, преди първата приложимост на витамин РР, консултирайте се със експерт или направете тест за сензитивност на кожата, като поставите малко от него над лакътя.

Запомнете: никотиновите разтвори са подобаващи единствено за външна приложимост. Нанесете продукта с памучен тампон, спринцовка или пипета в корените на косата и втрийте с леки кръгови придвижвания в скалпа. И с цел да постигнете оптимален резултат, следвайте рекомендациите:

Нанасяйте никотиновата киселина единствено върху чиста глава. В противоположен случай замърсяването ще проникне вътре, което единствено ще утежни здравето и външния тип на косата.

Използвайте разтвора незабавно след отварянето на ампулата. На намерено потребните субстанции на витамин РР понижават.

За улеснение на процедурата авансово разделете косата на дребни кичури. Втрийте разтвора, като започнете от слепоочията и последователно преминете към темето и задната част на главата.

Опитайте се да употребявате единствено една ампула витамин (1 ml) в една процедура. „ Никотиновият “ разтвор работи върху съдовете даже в дребни дози.

Ако употребявате киселината като самостоятелен сътрудник, тогава не е належащо да я изплаквате.

Усещането за парене и топлота на главата след нанасянето на никотинова киселина е естествена реакция на скалпа към вазодилатацията. Но, в случай че имате обрив или сърбеж, измийте лекарството допустимо най-скоро с хладка вода и шампоан. Ако имате сензитивен скалп, разредете киселинния разтвор леко с вода преди приложимост.

Ако решите да купувате никотинова киселина в ампули, тогава направете своя избор в интерес на пластмасовите. Стъклените ампули са неуместни и рискови при отваряне.

Препоръчителен курс на приложение: постоянно в продължение на един месец, по-късно отмора от 30-60 дни, след което можете да повторите курса.

Рецепти за маски за коса с никотинова киселина:

Ако желаете да подобрите резултата от домашните процедури, използвайте никотинова киселина като съставна част в маските. Нанесете върху чиста, суха или влажна коса, и оставете да работи 1-2 часа. Изплакнете с шампоан и топла вода.

Маска с алое вера

Смесете 1 ч.ч. сок от алое вера, ампула с никотинова киселина и прибавете няколко капки течен мед. Масажирайте в корените на косата и оставете за 1-2 часа, след което изплакнете. Курс на приложение: направете маската през ден, единствено 10 процедури.

Алое вера също по този начин предизвиква растежа на косата, омекотява я и я подхранва. Медът предотвратява косопада, укрепва корените, подтиква производството на колаген и еластин.

Маска с витамин Е

Смесете ампула киселина, яйчен жълтък, 1 ч.л. кокосово или ленено масло и 10 мл витамин Е. Нанесете върху косата по цялата дължина и оставете за няколко часа. Измийте с топла вода, без да употребявате шампоан. Фиксирайте резултата, като изплакнете косата с ябълков оцет, разводнен във вода. Курс на приложение: 3 пъти седмично, 10 процедури.

Маслата укрепват и овлажняват косата, възвръщат структурата й. Витамин Е стопира косопада, възстановява работата на мастните жлези, бори се с пърхота и възвръща повредената коса. Яйчният жълтък укрепва косъма, придава на къдриците искра и разтегливост. А изплакването с оцет затваря кутикулата на косъма, правейки го равен.

Маска с коняк

Вземете по 1 с.л. мед и коняк, ампула никотинова киселина и няколко капки рициново масло. Разбъркайте и нанесете върху скалпа, оставете за 1-2 часа. Изплакнете с хладка вода, без да употребявате шампоан. Курс на приложение: 1-2 пъти седмично.

Конякът укрепва космените фоликули, възстановява мазния скалп. Рициновото масло овлажнява скалпа, отстранява лющенето (сухия пърхот).

 infomax-logo-50-15-HW

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР