Николина Чакърдъкова днес има сериозен повод за почерпи, тъй като

...
Николина Чакърдъкова днес има сериозен повод за почерпи, тъй като
Коментари Харесай

Една от най-любимите народни певици днес има рожден ден

Николина Чакърдъкова през днешния ден има сериозен мотив за почерпи, защото чества своя рожден ден. Тя е една от най-любимите български национални певици, изпълнителка на народни песни от Македонската фолклорна област. Родена е на 4 септември 1969 година в град Гоце Делчев. 

Николина Чакърдъкова се появява на професионална сцена за пръв път едвам на четиринадесет годишна възраст. През 80-те се утвърждава като солистка в Неврокопския отбор, с него пленява публиката в България, Западна Европа и Канада.

1987 година е преломна в кариерата на националната певица, тя е поканена от проф. Кирил Стефанов да се причисли към Държавния отбор за национални песни и танци " Пирин “ – Благоевград.

В концертните си изяви Николина Чакърдъкова пленява публиката, с изключение на с магическия си глас и с атрактивното комбиниране с хореографските постановки на Георги Хинов, както и с ефектните декори и красиви костюми, направени от художника Васил Докев.

През 2013 година, новият ѝ театър " Най-голямото благосъстояние... “ разпродава зала №1 на НДК за три следващи вечери – 10, 11 и 12 декември.

Така една от най-обичаните български национални певици се завърна на сцената след 6-годишно неявяване. За спектакъла са направени над 100 нови костюма, в които са вплетени претекстове от Македонския край с ръчно направена бродерия от сърма. Декорът е копие на фасадата на историческия музей в Гоце Делчев. Картините на сцената се трансформират всякога според от песните, музиката и танците, и с помощта на технологията 3D-мапинг.

На 20 април 2005 година певицата е оповестена за почетен жител на Гоце Делчев за необикновен принос в разпространение на фолклорното благосъстояние на Гоцеделчевския район посредством своите песни и творчество.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР