Николина Ангелкова призова българите да изберат родните курорти и до

...
Николина Ангелкова призова българите да изберат родните курорти и до
Коментари Харесай

Море 2020: Трудно за хората, ако вече са използвали своя платен отпуск

Николина Ангелкова прикани българите да изберат родните курорти и до подкрепят българския туризъм. Но дали това е допустимо? Допълнителна спънка за огромна част от хората може да се окажат и отпуските.

" Част от терзанията ми са свързани с платените отпуски, тъй като те ще свършат. Другите са свързани с туризма, тъй като ние чакаме българите да го спасят. За курортите това би било невероятно, защото там съотношението чужденци – българи е 90% към 10%. Ще е доста мъчно за сънародниците ни да отидат на море през юли и август, в случай че те към този момент са употребявали своя заплатен отпуск ", съобщи анализаторът от Института за пазарна стопанска система Петър Ганев пред Нова тв.

" Пикът на безработните беше на 6 април, когато имаше 9 000 регистрирани. Ако погледнем данните за публично безработните от началото на изключителното състояние – те са над 100 000. Имаме и 10 000, които са намерили работа в този перио ", добави той.

Ганев изясни, че пикът съответствува с деня, в който бе оповестена и мярката " 60/40 ". Това играе роля и над 100 хиляди души към този момент са се възползвали от тази алтернатива.

Според него би трябвало да се внимава за възможното повишаване на безработицата, само че това зависи най-вече от възобновяването на стопанския развой в страната.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР