Николай Събев ще посети утре граничен пункт „Капитан Андреево“Министърът на

...
Николай Събев ще посети утре граничен пункт „Капитан Андреево“Министърът на
Коментари Харесай

Управляващите ще търсят истината за евтините турски домати

Николай Събев ще посети на следващия ден граничен пункт „ Капитан Андреево “

Министърът на превоза и известията Николай Събев ще посети граничния пункт „ Капитан Андреево “ на следващия ден в 10 ч. по отношение на опашките от тежкотоварните коли.

Работното посещаване е предизвикано от усложнената обстановка във връзка поемането от страната на фитосанитарния надзор.

На 25 май от "Продължаваме смяната " оповестиха, че частни сдружения ще спрат инспекциите на камионите, пренасящи храни.

„ Считаме, че би трябвало да бъдат подхванати всички ограничения, които ще разрешат да се направи цялостна и транспарантна инспекция на случвалото се през последните 10 години на „ Капитан Андреево “, да установим истината за евтините турски домати и за какво те са толкоз подозрително евтини спрямо българските “, разяснява тогава Михал Камбарев.

Министър Събев ще се срещне с представители на турската страна, измежду които заместник-министърът на търговията с сектор „ Митници “ Туна Турагай, шефът на Одрин, районни митнически ръководители и други.

Министър Събев започва още при започване на годината диалози с турската страна за основаване на кратковременен и дълготраен проект за облекчено прекосяване на тежкотоварни коли през граничните пунктове.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР