Николай Николаев ще боксира за златен медал на европейското първенство

...
Николай Николаев ще боксира за златен медал на европейското първенство
Коментари Харесай

Николай Николаев ще боксира за титлата на европейското първенство за ученици в Марибор

Николай Николаев ще боксира за златен орден на европейското състезание за възпитаници в Марибор. Той се класира за финала в категория до 52 кг, откакто не остави никакъв късмет на унгареца Ищван Фазакас. Младият българин организира доста мощна среща, доминираше от началото до края и изцяло справедливо се поздрави с чиста победа с 5:0 съдийски гласа. Той ще се изправи в петък, 25 август, против представителя на Азербайджан – Шахин Асланов за златния орден.

Останалите ни боксьори през днешния ден завоюваха бронзови оценки. В категория до 54 кг Иво Димитров отстъпи на полуфиналите на румънеца Мариан-Адриан Чирита. Той направи добър мач, само че сподели и съмнения при загубата с 0:5 гласа. Роберта Хаджийска (46 кг) изигра доста тежък конфликт с арменката Хамест Африкян. Талантливата ни боксьорка води страхотна борба и завоюва първия рунд, само че отстъпи във втория. Третата част потегли равностойно, само че малко преди края българката позволи нокдаун, който се оказа решителен за провалянето с 0:5.

Камелия Желязкова (51) пък бе надиграна от представителката на Украйна Анелина Румянцева със същия резултат. В последната среща за деня Георги Гълъбов (44) се изправи против доста мощния украинец Олександър Малахов и отстъпи с 0:5 гласа. Припомняме, че с бронзово отличие във вторник се поздрави Божидара Райчева (38). Отборът ни е воден от олимпийските първенци Петър Лесов и Стойка Кръстева, дружно с Пейчо Багдатов.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР