Николай Нанков, фейсбукНиколай НанковУж се откриват за движение, при това

...
Николай Нанков, фейсбукНиколай НанковУж се откриват за движение, при това
Коментари Харесай

Хубава работа, ама Шишкова”, казва народът

Николай Нанков, фейсбук

Николай Нанков

Уж се откриват за придвижване, освен това тържествено, нови пътни сектори, а какво се оказва? Че не са и на половина от задачите лотове, които трябваше да са от дълго време подготвени. При основаната от нас организация обходът на Бургас да вземем за пример трябваше да е подготвен в целокупност в средата на 2021. В средата на 2022 трябваше към този момент да се пътува по новия сектор на Автомагистрала Европа и на Ботевград – Мездра.

И в този момент малко повече детайлности:

Автомагистрала Европа, лот 2 (участъкът сред Драгоман и Граничен контролно-пропусквателен пункт Калотина) е с обща дължина 14,5 км. По данни на Министерство на регионалното развитие през вчерашния ден се пуснаха за придвижване едвам 6,5 км от тях. При това с голямо забавяне. Интересното нововъдение в тържествената гала (аз не мога да схвана логиката на цялата тази лицемерна еуфория) е връченото копие на акт 16 от служебния министър Шишков на участниците в церемонията. Интересно какво ли е връчвал на другите две “открити ” отчасти през вчерашния ден прави, в случай, че за тях акт 16 липсва?! Сигурно копие от дипломата си на проектант?!

Ботевград – Мездра. И тук от съвсем 33 км през вчерашния ден се пуснаха едвам 7,5 км (под 1/4 от целия сектор, който към този момент трябваше да е напълно приключен по нашия график).

Отделно от това не е подготвен и целият обход на Новачене и Скравена. Част от него, към километър и половина, в края от към Мездра, се отбива в едната лента. Но нали Шишков даде команда “да се реже лентата преди Великден ”. Нищо, че не са подготвени.

А ето и част от мненията на Европейския център за транспортни политики за този сектор:

Екипът на ЕЦТП показва противоречие по отношение на поставената пътна маркировка.

Бетонът на шумозащитната бариера е изпълнен с незадоволително качество, като ясно се вижда разслояване, което в композиция със солните смеси единствено след една зима ще докара до увреждането му. Ние считаме, че това е неприемливо за новопостроен път.

Асфалтът няма явен силует, връзката с банкета ще бъде компрометирана незабавно, липсва и уплътняване.

Линейните отводнители са с друго равнище на нивелация и са по-високи от асфалта, което е допустимо да докара до задържането на вода на платното. ”

Северният обход на Бургас. Трябваше да е подготвен в целокупност от дълго време. Ама пусто му и “чегъртане ”, забави го с съвсем 2 година При това през вчерашния ден беше пуснато единствено придвижването в посока София.

Друго забавно нововъдение, което несъмнено е изболо очите на специалистите по пътна сигурност, е монтирането на част от знаците на правите след стартирането им за придвижване. Процес, който продължава и през днешния ден. Но по този начин ще е. Малко работа, само че пък доста звук и ПР. Народът го е споделил “пАрата в свирката ”.

И въпреки всичко, коректността ни задължава да отбележим, че преди Великденски празници се направи опит да се облекчи придвижването. Не изключително сполучлив, имайки поради, че трябваше от дълго време да са пуснати в целокупност тези прави, само че въпреки всичко е стъпка в вярната посока…

Светли и благодловени празници! Шофирайте деликатно.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР