Николай Бареков и Гражданско сдружение „Филибелии за национално Съединение” подадоха

...
Николай Бареков и Гражданско сдружение „Филибелии за национално Съединение” подадоха
Коментари Харесай

Бареков и граждани на Пловдив разкриха невъобразимото забогатяване на Иван Тотев и фамилията му в сигнал до етичната комисия на ГЕРБ и Борисов

Николай Бареков и Гражданско съдружие „ Филибелии за национално Съединение” подадоха сигнал до етичната комисия на ГЕРБ и премиера Бойко Борисов против кмета на Пловдив Иван Тотев. Основната им цел е отстраняването му от месната власт, премахване на този незаконен и корупционен модел на управлeние и недопускане града още веднъж да попадне в ръцете на Тотев или някой негов прислужник, който да продължи да обслужва ползи на семейството му и развиването на финансовата скица, наречена „ Фирмата на мама Роза”.

„ С оповестяването, че няма да се кандидатира за идващ мандат, Тотев се пробва да се измъкне безнаказано, като мястото му се заеме от някой негов заместител, който ще бъде напълно на негово подчинение”, съобщи Бареков и изрично акцентира, че персонално той и всички омерзени жители на Пловдив ще напрaвят всичко допустимо това да не се случи.

В документа някогашният евродепутат и локални деятели разкриват моралното разлагане, арогантното държание и невъобразимото замогване на кмета на града Иван Тотев и неговата фамилия. „ Всичко разказано в сегашния сигнал е подавано до държавното обвиняване през годините, само че внимание никой не обърна, което потвърждава, че градската прокуратура под тепетата е в цялостна симбиоза с локалната власт и осъществяваше прокурорски чадър”, разкри Бареков.

„ Фамилията Тотеви трансфораха Пловдив в донор за техния фамилен бизнес, прочут като „ Фирмата на Мама Роза”, всички обстоятелства и условия към това лице основават изцяло основателни подозрения, по тази причина че употребява властта, с цел да облагодетелства себе си и роднините си, а не да благоустроява града, въпреки да получава значима държавна помощ през последните 8 години”, се споделя в документа, като се акцентира, че кметът на Пловдив е затвърдил концепцията, че гражданското общество няма никакви сили да противодейства на делата му.

Откакто застава отпред на града семейството подвига голям хотел, построява и бизнес постройка до него, придобива къща, вила и апартамент в гръцки курорт, закупува земята под "Каменица " и стартира да подвига жилищни и офис здания, се конкретизира още в сигнала.

В документа са изложени всички тези обстоятелства и условия, които водят до изцяло основателни подозрения, по тази причина че кметът на Пловдив Иван Тотев погазва българското законодателства, ощетява жителите за персонално облагодетелстване и не съблюдава етичните правила на държание на човек, заемащ позицията на градоначалник. „ Чрез дейностите си лицето Иван Тотев унищожава публичното доверие в морала и професионализма както на локалната власт като цяло, по този начин и ръководещата партия на национално равнище, чийто представител е самият той”, се споделя в него.

Подробно в документа, адресиран до ръководителя на етичната комисия на ГЕРБ Валентин Радев и премиера Бойко Борисов, са разкрити всички тези незаконни финансови схеми, посредством които фамилия Тотеви натрупва доста благосъстояние във времето, в което Ивана Тотев заема поста градоначалник на Пловдив. Става въпрос за милиони левове. В схемата вземат участие с изключение на майка му и брат му, и необятен другарски кръг на кмета, който се употребява с изключителни привилегии в града. Освен изисканата щателна инспекция на локално равнище, в сигнала се акцентира, че по отношение на изнесените обстоятелства и условия, които основават основателни подозрения за големи злоупотреби с европейски средства, ще бъде сезирана Европейската работа за битка с измамите /ОЛАФ/ и европейският основен прокурор Лаура Кьовеши, след встъпването й в служба.

ДОКУМЕНТА МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР