Николай Андреев - настоящият главен изпълнителен директор на Нова Броудкастинг

...
Николай Андреев - настоящият главен изпълнителен директор на Нова Броудкастинг
Коментари Харесай

Николай Андреев поема “Виваком“ след Нова тв, белгиец влиза в медията

Николай Андреев - актуалният основен изпълнителен шеф на " Нова Броудкастинг Груп ", найголямата мултиплатформена медийна компания в България, част от United Media, медийното поделение на United Group - поема поста от Атанас Добрев, който разгласи своето отдръпване през август.

Телекомът ще се ръководи от умел финансист, който в последните 3 години има съществена роля малкия екран да надскача по доходи и рейтинг не съперниците, а самата себе си.

В медията като основен изпълнителен шеф го заменя експерт, чиято професионална биография ще е гаранция за журналистическа самостоятелност United Group, водещият снабдител на телекомуникационни услуги и медии в Югоизточна Европа, разгласи, че Николай Андреев е назначен за основен изпълнителен шеф на българския телеком оператор Vivacom от 1 декември.

United Group заяви, че Дирк Геркенс, шеф „ Програмиране, продукция и рекламни продажби “ на United Media, е назначен за основен изпълнителен шеф на " Нова Броудкастинг Груп ". Геркенс, чийто професионален опит включва позиции като основен изпълнителен шеф на RTL Klub и основен изпълнителен шеф на TV2 в Унгария, ще съчетае новите отговорности с лидерската си роля в United Media.

„ Имаме удоволствието да обявим имената на двама одобрени мениджъри. Ники е всестранно развъртян експерт с потвърдени лидерски качества в разнообразни промишлености. Той свърши изключителна работа за развиването на " Нова Броудкастинг Груп " до днешния триумф на компанията. А Дирк е високо скъп европейски ефирен управител с над 25-годишен опит в тази сфера “, сподели основният изпълнителен шеф на United Group Виктория Боклаг.

„ От името на борда на компанията желая да благодаря на Атанас за развиването на Vivacom под негово управление през последните осем години и половина, както и за сполучливото консолидиране на компанията в United Group. Радвам се, че назначаваме доста сполучлив водач от групата, който да продължи работата му “, съобщи тя.

Боклаг изрази убеденост, че с новите основни изпълнителни шефове Vivacom и Нова Броудкастинг Груп ще надградят триумфа, който имаха през последните години.

„ Българският пазар и нашият бизнес тук са доста значими за United Group. Сигурна съм, че развиването и на Vivacom и на " Нова Броудкастинг Груп " ще продължи да се разпростира все по-силно “, сподели още тя.

“Юнайтед Груп” - притежателят на най-големите в България текекомуникационна и медийна компания, залага на двама опитни мениджъри, чиито качества явно познава и прави оценка. Година и половина след покупката на " Виваком " предприе предстоящите промени в България.

Неофициално от месеци в телекомуникационния бизнес у нас се разяснява хипотетичното присъединение към " Виваком " като основен изпълнителен шеф на Николай Андреев. Финансистът, който в последните 3 години бе основен изпълнителен шеф на " Нова Броукастинг Груп ", преведе оперативно медията освен през две сполучливи покупко-продажби за продажба, само че малкия екран е в позиция да надскача сама себе си, а не съперниците.

Последните рейтинги да вземем за пример за гледаемостта в трите изборни дни тази година - 4 април, 11 юли и 14 ноември, сочат изрично предимство на Нова тв.

" Пийпълметричните данни за месец март демонстрират, че сме нараснали преднината си в праймтайм до цели 42% по отношение на втората телевизия в класацията. Освен доста усъвършенстваните резултати за водещия ни политематичен канал отчитаме повишение на гледаемостта и на всичките си телевизионни канали в групата ", споделя Николай Андреев в изявление пред " 24 часа ".

Той ръководи " Нова Броудкастинг Груп " като основен изпълнителен шеф от 2019 година, като преди този момент е неин финансов и административен шеф в продължение на 10 години.

През 2014 година печели оценката " Най-добър финансов шеф " на годишната гала на Форума на финансовите шефове на EY и Forbes за неговите професионални достижения и за приноса му както към развиването на специалността, по този начин и към развиването на " Нова Броудкастинг Груп ".

Преди да се причисли към водещата медийна и софтуерна компания, е бил финансов шеф и шеф " Връзки с вложителите " в Девин АД.

Заемал е разнообразни финансови позиции за България и страните от Централна и Южна Европа в интернационалната корпорация Юниливър. Магистър е по финанси от Университета за национално и международно стопанство. " Нова Броудкастинг Груп " ще бъде ръководена от Дирк Геркенс, който до момента беше супервайзор на активността й от страна на притежателя на Нова - " Юнайтед груп ".

Той има над 25 години опит в огромни тв компании в страни като Люксембург, Полша, Унгария. В продължение на 13 години е управлявал унгарското отделение на RTL – RTL Klub, както и унгарския канал Tv2. Той постоянно влиза в класациите за най-влиятелни персони в унгарската медийна промишленост Учил е публицистика и финанси в Белгия и е приключил магистратура в един от най-старите и влиятелни университети в бизнес региона в Испания.

53-годишният тв началник е роден в Белгия, само че има немски и испански корени, заради което счита себе си за същински европеец. Освен пристрастеността му към малкия екран негово занимание са футболът и ските. " Юнайтед груп ", водещ снабдител на телекомуникационни услуги и медии в Югоизточна Европа, купи " Нова Броудкастинг Груп " на 22 януари 2021.

„ Нова “ се състои от 10 телевизионни канала, в това число националната Нова тв, и най-голямата онлайн платформа в България – „ Нетинфо “, която доближава приблизително до 80% от българското население всеки месец. Тя също по този начин ръководи четири радио станции. Придоби и вестниците „ Телеграф “, „ Монитор “, " Политика " и " Борба ".

На българския пазар " Юнайтед груп " има и телеком оператора " Виваком ". Той е прочут с това име повече от 10 години. Преди това е Българска телекомуникационна компания ЕАД, която оперира на пазара от 1992 година Тя придобива лиценз за GSM оператор през 2005 година

Днес " Виваком " е оператор с огромен телекомуникационен обсег, като предлага мобилни и закрепени гласови услуги, оптичен интернет, сателитна и интерактивна телевизия от най-ново потомство. Компанията създава и редица новаторски услуги в областта на Интернет на нещата и умни градове. Социалната й политика, обединена в платформата Vivacom Fund, включва съществени годишни вложения в сферите на образованието, културата, спорта и благотворителността.

" Юнайтед груп " е основана през 2000 година Собственост е на фондовете " Би Си партнърс " (BC Partners) - една от най-големите световни капиталови компании, и Кей Кей Ар (KKR). Групата участва и в Хърватия, Сърбия, Словения, Босна, Черна гора, Северна Македония и Гърция. Само преди дни нейното поделение " Словения броудбанд " с писмо изиска да придобие наймалко 51% от българската " Телелинк бизнес сървисис груп ".

Писмото за желание не съставлява обвързваща оферта и придобиването предстои на утвърждение от органите по конкуренция, споделят от " Телелинк Бизнес сървисис груп " в известие до вложителите, оповестено на 8 ноември.

Седмица преди този момент стана ясно, че акционерите в " Телелинк бизнес сървисис груп " Любомир Минчев, Иво Евгениев и Спас Шопов са подготвени да предложат за продажба на Българската фондова борса (БФБ) дял от над 50% в компанията при започване на идната година. Със седалище в Нидерландия United Group е водещият телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа. Оперира в осем страни и има повече от 11 млн. консуматори и близо 12 500 чиновници.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР