Никола Вапцаров е кандидат за депутат от гражданската квота на

...
Никола Вапцаров е кандидат за депутат от гражданската квота на
Коментари Харесай

Кандидат-депутати от гражданските квоти: Никола Вапцаров от ИБГНИ

Никола Вапцаров е претендент за народен представител от гражданската квота на „ Изправи се БГ! Ние идваме! “ (ИБГНИ).

Той е имунизиран против COVID-19 и то след преболедуване, само че счита, че последната заповед на здравния министър за зелен документ е дискриминационна.

От ИБГНИ апелираха новите Коронавирус ограничения, наложени с последната заповед на Министерството на здравеопазването.

„ Ние обжалвахме, не тъй като сме срещу имунизациите, само че има дискриминация – в градския превоз може без документ, в някои заведения не може “, изясни Вапцаров.

От групировката упорстват да се издава документ и на хората с антитела против вируса.

Според кандидат-депутата най-вероятно ще се наложи и цялостен локдаун, тъй като здравната система няма да издържи на големия напън от инфектирани, които имат потребност от лекуване.

Здравният министър би трябвало да работи изрично и би трябвало да има обезщетения за затворените бизнеси, счита Вапцаров.

Относно проблемите с високата цена на тока съгласно него би трябвало да се ограничи износа на ел. сила от АЕЦ „ Козлодуй “ и тя да се насочи към вътрешния пазар. Това може да стане със заповед на министъра на енергетиката, посочи кандидат-депутата.

По негово мнение въглищните централи у нас последователно би трябвало да бъдат сменени с атомна енергетика – създаване на АЕЦ „ Белене “ и нов блок в АЕЦ „ Козлодуй “.

Гледайте целия диалог във видеото!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР