Никола Стърджън Въпросът за нов референдум за независимост на Шотландия

...
Никола Стърджън Въпросът за нов референдум за независимост на Шотландия
Коментари Харесай

Шотландия отлага нов референдум за независимостта си заради Брекзит


Никола Стърджън

Въпросът за нов референдум за самостоятелност на Шотландия се отсрочва, до момента в който не станат ясни изискванията за излизане на Англия от Европейски Съюз. Това съобщи през днешния ден в ефира на ББС премиерката на Шотландия Никола Стърджън, оглавяваща Шотландската национална партия.

Тя се разгласи за следващ път срещу проектите на Лондон при реализиране на Брекзит да напусне общия европейски пазар. " Излизане от единния пазар ще е грандиозна нелепост от страна на Англия ", посочи шотландската ръководителка.

Първият референдум за самостоятелност на Шотландия се състоя през 2014 година С резултат 55 против 45 на 100 от гласовете завоюваха последователите на съюза сред Единбург и Лондон.

На предварителните парламентарни избори във Англия през юни т. година Националната партия остана най-популярната в Шотландия, само че изгуби 21 от 56-те си депутатски мандата в Камарата на общините. Анализатори показаха като директна причина дейната пропаганда на Стърджън в интерес на още един референдум за шотландска самостоятелност.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР