Никола Одибер от посолството на Франция у нас спечели голямата

...
Никола Одибер от посолството на Франция у нас спечели голямата
Коментари Харесай

Министър Захариева премери сили с дипломатите скиори и награди най-добрите

 1-3  1-4  1-2
Никола Одибер от посолството на Франция у нас завоюва огромната купа на министъра на външните работи на България. Той получи наградата си от ръцете на заместител министър-председателя и министър на външните работи Екатерина Захариева. Тя освен бе измежду участниците, само че и показва забележителни умения и с лекост завоюва слалома за дами.

„ Наистина се веселя на тази самодейност, тъй като в комплицираната геополитическа конюнктура спортът фактически сплотява. Последният образец за това беше на Олимпиадата в Пьонгчан, където делегациите на Северна и Южна Корея се сплотиха под един байрак “, разяснява министър Захариева след надпреварата.

В спортното събитие, което се организира за 9-а поредна година, взеха присъединяване над 70 непознати дипломати, упълномощени у нас и другари.

По пистите на Банско в оспорвана, само че спортсменска конкуренция, се надпреварваха посланиците на Австрия, Бразилия, Мароко, Румъния, Финландия, Франция, Южна Корея и доста други, както и представители на Европейската комисия, УНИЦЕФ и Световната банка у нас.

Надпреварата под егидата на министъра на външните работи и съорганизирана от посланиците на Австрия и Румъния бе разграничена в следните категории: слалом за мъже-дипломати, надлежно до и над 50 години, слалом за дами, за другари на дипломатите и за деца, както и радостен биатлон.

Въпреки името си, последната дисциплинираност събра най-ентусиазираните и стимулирани състезатели. Те трябваше да преминат трасето с престой на стрелкови рубеж. В него трябваше със снежни топки да улучат най-вече цели. Демократичните разбирания на дипломатите разрешиха в дисциплината да се състезават всички категории дружно. Победител след оспорвана битка стана посланикът на Франция у нас Ерик Лебедел.

В надпреварата за дами министър Захариева даде най-хубаво време и в двата манша. Тя остави след себе си Текла Харангозо от посолството на Унгария и Таня Щьолцл от Австрия. При мъжете до 50 години на почетната стълбица до Никола Одибер се качиха още Маркус Хаас от посолството на Германия и французинът Елиан Тимон. В старшата възраст победител стана вторият посланик в немското посолство Йорг Шуграф. Той изпревари Тони Томпсън от Световната банка. Бронзовия орден заслужи Семо Семов от Министерството на външните работи.

Ски надпреварата за купата на министъра на външните работи е измежду най-обичаните и влиятелни прояви на дипломатическия корпус у нас.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР