Никола Минчев никога повече да не води заседанията на Народното

...
Никола Минчев никога повече да не води заседанията на Народното
Коментари Харесай

НА ЖИВО Скандали и смях в парламента: Възраждане анатемоса...

Никола Минчев в никакъв случай повече да не води съвещанията на Народното събрание, изиска депутатката Искра Михайлова от " Възраждане ". Причината е, че съгласно нея той редовно лишава думата на депутати, написа " ".

Днес през целия ден следим безобразно държание, което проявявате - неравно отношение сред парламентарните сили. Преди малко бяхме очевидци по какъв начин отнехте думата на депутат. Благодаря ви, че припомните за какво в предходното Народно събрание оставката ви беше поискана и вие спряхте да водите съвещанията, сподели Михайлова. 


Днес вие демонстрирате какво сте в действителност вие, вашата канадска тайфа. Ще ми вземете ли думата?, попита тя. А Минчев ѝ отговори: " Напът съм ", при което залата избухна в смях.

Ще ми вземете ли отново думата?, повтори Михайлова. Той пък отново ѝ отговори: " Последно ".

Аз приканвам вие повече освен през днешния ден, а в никакъв случай повече да не водите Народното събрание, сподели тя и изиска Росен Желязков да води съвещанието.

Моето отношение не е персонално към вашата ПГ, а се е налагало през днешния ден, тъй като вие сте си разрешавали език, който не приляга на парламентарната естрада, в това число и обиди. Включително обиди към други ПГ. Тук има парламентарни сили от целия политически набор. Обиди не би трябвало да има. И когато е имало, се е налагало промяна от ръководителя, който и да е той, сподели Минчев.

Вие си позволихте да излъжете, като казахте " през днешния ден ", тъй като това не е единствено през днешния ден, а в последните дни това се вижда стабилно. Иначе и в предходния мандат имахте сходни моменти. Затова и в предния парламент ви се изиска оставката, сподели Костадин Костадинов. Той напомни, че през вчерашния ден Минчев е бил на път да отнеме думата на Златан Златанов, тъй като е употребявал термина неомарксизъм. 

Би трябвало да знаете, че това не е засегнатост. Разбира се, вие позволявате по-фриволен изказ на хора от вашата парламентарна група. Честно казано аз го разбирам това, и считам, че в духа на парламентаризма би следвало от време на време да бъдете по-толерантен и вие сте го правили това. Само че последните няколко дни нарушавате вашата другояче добра процедура, тъй като единственото, което постигате, е да изнервяте залата. А вашата роля е да вършиме всичко допустимо да не се случва това, сподели още той.

Все отново Никола Минчев продължи да води съвещанието на Народното събрание.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР