Никола Минчев е възможно най-добрият избор за председател на НС.

...
Никола Минчев е възможно най-добрият избор за председател на НС.
Коментари Харесай

ГЕРБ ще се опита да сформира кабинет, България има нужда от такъв

Никола Минчев е допустимо най-хубавият избор за ръководител на Народно събрание. Това мнение изрази определеният за народен представител от " Продължаваме Промяната " акад. Николай Денков.

" Смятаме, че Никола Минчев е допустимо най-хубавият избор за ръководител на Народно събрание. Прекрасен правист, който остави кариерата си, с цел да влезе в политиката и да помогне на страната си ", съобщи той. 

По думите му няма по какъв начин първият работен ден на Народно събрание да приключи без избор на ръководител. „ Ако има болшинство – Росен Желязков от ГЕРБ ще бъде определен. Ако не се избере той, тъй като няма болшинство – ето друга опция. Доколкото знам разпоредбите, няма по какъв начин да приключи първия ден на Народно събрание, без да се избере ръководител ”.

На въпрос, в случай че ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане ” не поддържат кандидатурата на Минчев, Политическа партия ще гласоподава ли за различен претендент, Денков беше безапелационен, че ще „ се работи на място ”. „ Ние виждаме един претендент, който е показан. ГЕРБ имат техните причини – ние нашите. Ще забележим на място какво ще се случи. Има и други партии. Може да има трета кандидатура, в случай че единият или другият претендент не бъде определен ”.

Денков разяснява и опцията да има пробив на ГЕРБ при „ Демократична България ” за общо ръководство. „ Този въпрос би трябвало да е към сътрудниците от Демократична България. Но ясно мога да кажа, че както ние, по този начин и Демократична България споделиха, че ръководството, в което бихме взели участие е това, което има ясна правосъдна промяна. И това не е самоцел. Няма по какъв начин да намерите средства за каквото и да било друго, в случай че не решите казуса с кражбите в големи размери, които се случват при сегашната конструкция на правосъдната система ”.

„ Никой не е подготвен за нови избори. Но ние ясно влязохме в предходните избори с ясното обръщение, че желаеме да променим България. изборът е явен – или продължаваме по остарелия метод, или търсим опция ”, безапелационен беше той в ефира на Нова.

Според Денков Политическа партия ще се опита да осъществя програмата си, в случай че вторият мандат пристигна при тях. „ В нея извадихме 16 целта, които за нас са основни. Ние ще ги сложим на масата. Ще приказваме сигурно с Демократична България и Българска социалистическа партия. Ако реализираме баланс с тях ще се опитаме да го осъществяваме. Според мен всеки виновен политик ще се опита да направи държавно управление. И ГЕРБ ще се опита да образува кабинет, тъй като България има потребност от подобен ”, акцентира учен Денков.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР