Никола Димитров: Голям ден за Македония и за приятелството с

...
Никола Димитров: Голям ден за Македония и за приятелството с
Коментари Харесай

Никола Димитров: Голям ден за Македония и за приятелството с България

Никола Димитров: Голям ден за Македония и за другарството с България
Днес е огромен ден за Македония, само че това е и един огромен ден за другарството с България и Гърция и с всичките ни съседи.

Това сподели македонският министър на външните работи Никола Димитров откакто гласоподава в днешния референдум. "В продължение на един месец политиците говореха и обясняваха какъв брой е важен този исторически залог при днешния кръстопът, на който се намираме. Днес приказва нароът, а народът приказва посредством гласуване", сподели Димитров и добави: Надявам се през днешния ден да бъде един същински празник за демокрацията и нашата Македония дефинитивно да тръгне напред в същинската посока към НАТО и Европейски Съюз със запазването на всичко, което е значимо за нас", сподели още Димитров.

В Република Македония през днешния ден се организира референдум, на който жителите би трябвало да отговорят на въпроса дали утвърждават започването на договаряния за участие в НАТО и Европейски Съюз посредством приемането на Договора с Гърция, който бе подписан на 17 юни в Преспа. Допитването има съвещателен темперамент. Договорът от Преспа не планува наложително осъществяване на референдум. След като пусна бюлетината Заев още веднъж изрази оптимизъм. Той ръководеше акцията за европейска Македония и за започването на договаряния за участие в Европейски Съюз и НАТО.

Имащите право на глас са 1 806 336 души. 1 725 913 от тях живеят в страната, а 76 060 в чужбина. Те ще пускат бюлетините си в 3 478 изборни секции в 80 общини. Държавната изборна комисия е длъжна 24 часа след формалното привършване на вота да разгласи формалните резултати. /БГНЕС

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР