Никога през последните 70 години река По в Италия не

...
Никога през последните 70 години река По в Италия не
Коментари Харесай

Рекордна суша превърна река По в копие на пустинята Сахара

Никога през последните 70 години река По в Италия не е записала сходно ниско равнище на водите си. На доста места реката на процедура може да бъде прекосена пешком от единия до другия бряг поради пресушеното дъно. Заради рекордната суша в 125 общини от долината на По стартира режим на водата.

Много зони от поречието на По наподобяват на плажове с пясък поради измененията в климата. Повишените междинни температури и съвсем несъществуващите дъждове и снегове доведоха до трагично положение освен на По, а и на Адидже и Брента в Северна Италия. В обикновено положение река По да вземем за пример регистрираше 12 хил.куб.м. вода в секунда, а в този момент – 300.

И в случай че през първите месеци на тази година ледниците и планинските ручеи спомогнаха ненапълно за намаляване на проблемите, то през идващите месеци се чака обстановката да се утежни още повече. Това е по този начин поради предстоящите по-високи потребности от вода за земеделието и промишлеността, където водните запаси доближиха сериозната си точка.

Много общини в Северна Италия към този момент обмислят воден режим през нощните часове, с цел да се обезпечат при положение, че през идващите седмици по този начин мечтаните дъждове не паднат.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР