Никога няма да забравя отворените очи на момчетата, които вадих

...
Никога няма да забравя отворените очи на момчетата, които вадих
Коментари Харесай

Рейсаджия, вадил тела до Кадиево: Няма да забравя отворените...

Никога няма да не помни отворените очи на момчетата, които вадих от смачканата кола. Това сподели водачът на междуградски рейс Йордан Ангелов, който първи се озовал на мястото на зверското меле до Кадиево при започване на ноември предходната година.

" Прибирах се към Пловдив от курс в Кричим. Нямаше пасажери, бях празен. Видях, че на 200 метра след бензиностанцията има пушилка. Помислих, че се дисковат аграрни земи. Тогава се подвига подобен прахуляк. Но като наближих, видях, че става въпрос за злополука. Шофьорът и двама-трима бяха при ударената кола. Задейства ръчната спирачка, слязох, видях, че колата пуши. Шофьорското място беше празно. Попитах кой е карал, едно момче сподели " Аз ". Той се опитваше да отвори предна дясна врата. Отворихме с други хора вратата, извадихме момчето и го сложихме на земята ", описа водачът.

Той уточни, че по-късно двама мъже са се захванали да вадят друго момче. " Кракът му беше заклещен изпод. Повдигнахме крайници и го извадиха от задна дясна врата. И него оставиха на земята. Попитах дали някой се е обадил на тел. 112. Хора споделиха, че са звъннали. Аз имах курс, попитах дали мога да потеглям. И потеглих ", спомня си Йордан, който тогава е бил зад кормилото на 55-местен автобус " Темза ". Той уточни, че е нямало полиция и кола за спешна помощ, до момента в който е бил на мястото.

На въпрос дали помни в какво положение са били момчетата от колата, той съобщи, че са били в безсъзнание, някои от тях с отворени очи. " Никога няма да не помни това ", уточни водачът. По думите му пътят е бил изсъхнал, асфалтът - чист, а видимостта - съвършена.

Шофьорът бе първият разпитан на съвещанието през днешния ден. Втори пред магистратите застана бащата на потърпевшия Георги Недялков. По време на нещастието с двете момчета той е бил в Бургас на работа. Веднага се е върнал в Пловдив и е отишъл в болничното заведение при сина си. По думите му Георги е бил зле поради счупено ребро. По-късно при опити на бащата да беседва с него за нещастието, синът му се разстройвал и разплаквал всякога. Бащата не бе удовлетворен от въпросите, с които го засипваха, и се наложи на два пъти съдията по делото да го озаптява и да му коментира какво би трябвало да прави като очевидец.

Свързани вести Почерненият татко Тодор Бараков: Очакваме присъда за Ивановден Изскочиха смразяващи фрагменти от мелето до Кадиево с две жертви, търсят се още очевидци ВИДЕО
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР