Никога не коментирам слухове или писания. Най-вероятно това е вътрешно

...
Никога не коментирам слухове или писания. Най-вероятно това е вътрешно
Коментари Харесай

Борисов: Ако Петков и Василев участват в кабинет, ние ще предложим знакови наши фигури

„ Никога не разясня клюки или трудове. Най-вероятно това е вътрешно следено изпускане на имена. Пред нас това нещо не е представяно “. Така водачът на ГЕРБ Бойко Борисов разяснява в коридорите на Народното събрание изявленията в някои медии по отношение на спряганите имена в проектокабинета на ПП-ДБ.

„ Имената не ме интересуват. Мисля, че и сътрудниците от Политическа партия и Демократична България виждат, че по-подготвен министър председател от мен няма, само че аз се дръпнах на първия ред, с цел да дадем късмет да има държавно управление. Според мен и Кирил, и Асен би трябвало да се пернат обратно, да се направи експертен кабинет и той да ръководи четири години “, на мнение е Борисов.

Ако има излъчено държавно управление, то би трябвало да бъде равнопоставено

" Ако Кирил Петков и Асен Василев вземат участие в държавно управление, ние ще предложим знакови наши фигури. Сред тях са Томислав Дончев и Делян Добрев ", добави той.

Той бе безапелационен, че ще желаят хора от ГЕРБ в идващото държавно управление.

„ Ако не желаят да създадат този компромис, ще продължим да работим по програмата и бюджета. Ще създадем нещо положително за страната, най-малко да извадим опцията служебното държавно управление да се гърчи по какъв начин без парламент да прави бюджет “, съобщи Борисов.

Всички имена за кабинет са клюки, няма решение, акцентира депутатът от ПП-ДБ

„ Виждаме един погрешен метод. Във вчерашния ден в Министерството на финансите разбрахме какъв брой е тежко финансовото положение на страната. Опитите да се върне бюджета още веднъж на служебното държавно управление смятам, че не е вярно, а даже е подло. Освен това е и безконтролно. Тогава президентът с цялостно право може да ни назова с всички имена – от шарлатани до безотговорници. И все ще е вярно “, сподели Борисов.

„ Днес ние ще получим бюджета. Той е основата на политиките на каквото и да е държавно управление, с каквито и да е персони. Отговорност, в това число и на партиите, които не са в договарянията, само че които обилно в предходните парламенти раздаваха пари, намаляваха налози. Сега би трябвало да си понесем отговорност тъкмо тук в Народното събрание, а не да върнем бюджета на финансовото министерство и да желаеме те да ни го показват с 3-процентен недостиг “, сподели още водачът на ГЕРБ.

Социалните сътрудници са обезпокоени от заложения рекорден недостиг от 6,4%

По думите му това е опит Асен Василев да се скрие от неуспеха на финансовата си политика.

„ За това ние също имаме виновност, ние също сме вдигнали ръка и сме дали своят вот за доста от нелепостите, направени в предходните парламенти. Това го е направило и Българска социалистическа партия, и Движение за права и свободи, и Има Такъв Народ, и „ Възраждане “, уточни Бойко Борисов.

Според него Министерството на финансите би трябвало да внесе поправен бюджет с 3% недостиг

Според него, в случай че отиваме на избори, преди този момент би трябвало да има бюджет.

„ Длъжни сме с ПП-ДБ да създадем това – длъжни сме “, безапелационен бе Бойко Борисов.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР