Ники Хейли се отказва от президентската надпревара в САЩ. Нейното

...
Ники Хейли се отказва от президентската надпревара в САЩ. Нейното
Коментари Харесай

Ники Хейли се отказа от президентската надпревара в полза на Тръмп

Ники Хейли се отхвърля от президентската конкуренция в Съединени американски щати. Нейното решение подсигурява, че Доналд Тръмп ще завоюва номинацията на републиканците и още веднъж ще се изправи против президента на Демократическата партия Джо Байдън на изборите през ноември.

Хейли, някогашна губернаторка на Южна Каролина и непрекъснат представител на Съединени американски щати при Организация на обединените нации по време на ръководството на Тръмп, разгласи отдръпването си в тирада в Чарлстън през днешния ден - ден след Супервторника, когато Тръмп я победи изрично в 14 от 15-те съревнования на Републиканската партия.

" Дойде време да приключа акцията си ", сподели Хейли. " Не скърбя за това ", добави тя.

Хейли устоя по-дълго от всеки различен републикански конкурент на Тръмп, само че в никакъв случай не е представлявала сериозна опасност за някогашния президент, чиято желязна хватка върху партийната база остава твърда макар многочислените обвинявания в закононарушения, разяснява Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Реваншът сред 77-годишния Тръмп и 81-годишния Байдън – първото повтаряне на конкуренция за Белия дом от 1956 година - е подобен, какъвто малко на брой американци желаят. Проучвания на публичното мнение демонстрират, че и Байдън, и Тръмп имат ниско утвърждение измежду гласоподавателите, обобщава Ройтерс.

Изборите дават обещание да засилят дълбоката политическа поляризация в Съединени американски щати. Байдън дефинира като екзистенциална заплаха за демократичните правила Тръмп, който само че собствен ред още веднъж повтори погрешните си изказвания, че е спечелил изборите през 2020 година, отбелязва Ройтерс.

Хейли си обезпечи поддръжката на богати донори, които желаеха да попречат на Тръмп да завоюва трета поредна президентска номинация на републиканците, изключително откакто 52-годишната някогашна непрекъсната представителка на Съединени американски щати при Организация на обединените нации се показа мощно в поредност предизборни диспути, които любимецът в конкуренцията реши да пропусне.

В последна сметка тя не съумя да притегли на своя страна задоволително консервативни гласоподаватели на фона на превъзходството на Тръмп.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР