Ники Хейли казва, че възрастта за пенсиониране в Америка е „твърде ниска“ и трябва да бъде увеличена, като същевременно призовава за когнитивни тестове за политици над 75

...
Ники Хейли, републикански кандидат за президент, каза, че иска да
Коментари Харесай

Ники Хейли, републикански кандидат за президент, каза, че иска да повиши пълна възраст за пенсиониране.

Тя предложи увеличаване на пълната възраст за пенсиониране за „хора като моите деца на двайсет години.“

Идеята е изключително непопулярна, според проучването.

Кандидатът за президент на Републиканската партия Ники Хейли каза, че смята, че възрастта за пенсиониране в САЩ е „твърде ниска“ и трябва да бъде увеличена.

В интервю за Bloomberg Markets в четвъртък, ден след като присъства на първия Президентски дебат на Републиканската партия в Милуоки, Хейли каза, че страната трябва да увеличи възрастта за пенсиониране в опит да се справи с евентуална несъстоятелност на социалното осигуряване и Medicare.

„Начинът, по който се справяме с това“, каза Хейли, „е не „не засягаме ничие пенсиониране или някой, на когото е обещано да влезе, но отиваме при хора като моите деца на двадесет години, когато влизат в системата, и казваме, че правилата са се променили.“

Попитан от Джо Матийо каква е „правилната възраст“, ​​която би предложила, Хейли нямаше точен отговор, но каза, че „65 е твърде ниско“ и трябва да бъде увеличена спрямо средната продължителност на живота в САЩ. Въпреки че тя спомена 65 като твърде ниска, Конгресът повиши пълната възраст за пенсиониране през 1983 г. до 67 години за всеки, роден през 1960 г. или по-късно.

Въпреки че Хейли твърди, че увеличението е необходимо, за да се избегне прекъсването на Medicare и Social Security банкрутирала, тя вероятно ще се сблъска с огромна съпротива от избирателите, ако се опита да направи такава промяна. Според анкета на Quinnipiac от март 2023 г. близо 80% от респондентите се противопоставят на повишаването на възрастта за пенсиониране дори от три години до 70 години.

Предложението на Хейли за пенсиониране не е първият път, когато тя говори за възраст по време на кампанията си — 51-годишната жена на няколко пъти е заявявала, че според нея политиците над 75 години трябва да бъдат задължени да полагат тестове за когнитивна компетентност.

Идеята политиците да бъдат подложени на тестове за компетентност възникна като водещи кандидати на двете партии, Президентът демократ Джо Байдън и бившият президент републиканец Доналд Тръмп са съответно на 80 и 77 години, а средната възраст на членовете на Конгреса продължава да расте.

През 2020 г. Тръмп разкри, че преди това е бил администриран от Монреал Когнитивна оценка, която лекарите използват за скрининг за когнитивно увреждане или деменция. Макар и „труден“, той се похвали, че е получил безупречен резултат 30 от 30.

Кампанията на Хейли не отговори на искането на Insider за коментар.

Прочетете оригиналната статия в Business Insider< /p> Вижте коментарите

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР