Ник Кирьос започна сезона на твърди кортове по мечтан начин,

...
Ник Кирьос започна сезона на твърди кортове по мечтан начин,
Коментари Харесай

След само 50 минути на корта: Контузен Кирьос записа тежко поражение срещу Фриц

Ник Кирьос стартира сезона на твърди кортове по желан метод, като завоюва купата на конкуренцията във Вашингтон и след това победи международния номер едно Даниил Медведев на Мастърса в Монреал. Серията на австралиеца доближи до общо девет следващи победи, но умората го налегна и Хуберт Хуркач го в профил на четвъртфиналите в Канада.

Изглежда тялото на Ник не се е възстановило задоволително бързо за шампионата в Синсинати, тъй като през днешния ден го видяхме да изпитва съществени болки в региона на крайници си и това утежняваше съществено неговия сервис и напредване по корта. Тейлър Фриц пък беше задоволително постоянен да се възползва от обстановката и в последна сметка се наложи над своя конкурент с рутинното 6:3 6:2 и по този начин продължи към етапа на осминафиналите, където го чака конфликт с шестия подложен Андрей Рубльов.

Двубоят не предвещаваше сходна бърза развръзка, защото Кирьос изглеждаше по-стабилен в дългите разигравания. Американецът обаче печелеше голямо количество точки благодарение на първия си сервис, а последователно настрои своя мерник и форхенд уинърите заваляха от ракетата му. Изведнъж канберецът стартира съвсем да не се отлепя от земята при осъществяването си на начален удар и оттова насетне повече в никакъв случай не си върна нормалния интензитет на игра. Световният номер 13 реализира пробив, след което загуби единствено още една точка на собствен сервис до края на сета и по този метод се приближи оптимално до успеха.

Нещата продължиха да се развиват доста елементарно за по-висококласирания тенисист и финалистът от Уимбълдън опитваше всевъзможни опити за бърза развръзка, единствено че тези рискови осъществявания се обръщаха напълно против него. Фриц нямаше потребност да прави нищо изключително в тези минути, като просто изчакваше следващата неправилност от другата страна на мрежата. Все отново австралиецът реши да не се отхвърля и доигра мача, но беше продънен на още два пъти и напусна корта надвит след единствено 50 прекарани минути на него.

Fab Fritz ✌️ blasts past Nick Kyrgios 6-3 6-2 to reach the last 16 at for the first time!
— Tennis TV (@TennisTV)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР