Нигерийските законодатели одобриха първия допълнителен бюджет на новото правителство, който

...
Нигерийските законодатели одобриха първия допълнителен бюджет на новото правителство, който
Коментари Харесай

Държавните бюджети на Нигерия за SUV и съпругата на президента, докато милиони се борят да свързват двата края

Нигерийските законодатели утвърдиха първия спомагателен бюджет на новото държавно управление, който включва големи средства за SUV и къщи за президента, брачната половинка му и други държавни чиновници, предизвиквайки яд и рецензии от страна на жителите в един от международните...

От CHINEDU ASADU Associated Press, 2 ноември 2023 година, 15:50

ABUJA, Нигерия -- Депутатите на Нигерия утвърдиха в четвъртък първия спомагателен бюджет на новото държавно управление, който включва големи разпределения за SUV и къщи за президента, брачната половинка му и други държавни чиновници, предизвиквайки яд и рецензии от жителите в един от най-бедните страни в света.

В бюджета, показан на законодателите за допълнение на разноските на страната за 2023 година, държавното управление е отпуснало към 38 милиона $ за президентския въздушен флот, транспортни средства и за възобновяване на жилищни пространства за кабинета на президента, вицепрезидента и брачната половинка на президента — макар че нейният пост не е приет от конституцията на страната.

Преди бюджетът да бъде утвърден и изправен пред възходяща рецензия, законодателите отстраниха 6,1 милиона $, планувани по-рано за „ президентска яхта “ и ги реалокираха в „ студентски заеми “.

Говорител на нигерийския президент сподели, че президентът Бола Тинубу не е дал утвърждение за яхтата, чието систематизиране е обезпечено от бюджета на нигерийския флот.

Националното заседание на страната неотдавна удостовери, че повече от 460 федерални законодатели ще получат всеки SUV - съгласно известията на стойност над $150 000 всеки - което, споделиха те, ще им разреши да правят работата си по-добре. Местните медии оповестиха, че законодателите са почнали да получават транспортните средства.

„ Всичко това приказва за грубата безмилостност на нигерийската политическа класа и възходящото равнище на безотговорност, която ние имат в страната “, сподели Олусеун Онигбинде, който основа нигерийската група за фискална бистрота BudgIT.

Разпределенията подсетиха на доста нигерийци за икономическото неравноправие в страна, в която политиците печелят големи заплати, до момента в който главните служащи като лекари и учени постоянно стачкуват в символ на митинг против мизерните заплати.

Консултантите, които са измежду най-добре платените лекари в Нигерия, печелят към $500 на месец. След няколко стачки тази година държавните чиновници накараха държавното управление да увеличи минималната им заплата до 67 $ на месец, или четири цента на час.

Такива огромни разноски за коли в страна, в която растящият обществен дълг изяжда огромна част от намаляващите доходи на държавното управление, демонстрира „ липса на цели “ и повдига въпроси по отношение на неналичието на надзор върху бюджетния развой и разноските на държавното управление, сподели Калу Аджа, нигерийски финансов анализатор.

Кингсли Уджам, търговец, работещ на известния пазар Area 1 в столицата на Нигерия Абуджа, сподели, че се бори да изхранва фамилията си и е изгубил вяра държавното управление да обезпечи техните потребности.

„ Те (избрани служители) са там единствено за джобовете си “, сподели Уджам.

Това не е първият път, когато нигерийски чиновници са упреквани в пилеене на обществени средства.

Тази традиция би трябвало да спре, като се стартира с това, че президентът „ прави жертви за нацията, изключително когато уязвимите хора в страната се борят да свързват двата края “, сподели Хамзат Лавал, който управлява групата за обвързвано развиване, застъпваща се за обществена отчетност в Нигерия.

Той добави, че Нигерия би трябвало да ускори ограниченията за битка с корупцията и да усъвършенства управническите структури на страната порастват и жителите да живеят по-добър живот. „ Трябва също по този начин да създадем обществените служби по-малко привлекателни, тъй че хората да не имат вяра, че това е метод за замогване “, сподели той.

Докато Нигерия е най-големият производител на нефт в Африка, хроничната корупция и неприятното ръководство на държавното управление направиха страната мощно подвластна от външни заеми и помощ, до момента в който най-малко 60% от нейните жители живеят в беднотия.

Мерките за строги икономии, въведени от новоизбрания президент, фрапантно понижиха приходите и предизвикаха повече компликации за милиони, които към този момент се борят с рекордна инфлация.

____ < /p>

Следете отразяването на AP за Африка на: https://apnews.com/hub/africa

Водещи истории

ABC News Live

24/7 отразяване на изключителни вести и събития онлайн

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР