Нигерийска военна атака, която използва дронове за насочване към бунтовници,

...
Нигерийска военна атака, която използва дронове за насочване към бунтовници,
Коментари Харесай

Нигерийска военна атака с дрон уби 85 цивилни по погрешка

Нигерийска военна офанзива, която употребява дронове за ориентиране към бунтовници, умъртви минимум 85 цивилни, събрани за набожен празник, оповестиха управляващите в понеделник.

Атаката беше последната от скорошните инцидентни бомбени атентати на поданици в размирните райони на Нигерия; сред февруари 2014 година, когато нигерийски боен аероплан хвърли бомба върху Даглун в щата Борно, убивайки 20 цивилни, и септември 2022 година, имаше минимум 14 документирани случая на сходни бомбардировки в жилищни региони.

Атаката в неделя вечерта в село Тудун Бири в региона на съвета Игаби на щата Кадуна се е случила, когато мюсюлманите са се събрали там, с цел да отбележат празника, отбелязващ рождения ден на пророка Мохамед. Губернаторът на Кадуна Уба Сани сподели, че цивилни са „ убити по простъпка и доста други са ранени “ от дрон, „ ориентиран към терористи и бандити “.

Националната организация за ръководство на изключителни обстановки сподели в изказване във вторник, че „ 85 натрупа са били заровени до момента, до момента в който тъ...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР