Ние всички знаем поговорката "Вие сте това, което ядете." Но

...
Ние всички знаем поговорката "Вие сте това, което ядете." Но
Коментари Харесай

Внимание! Никога не правете тези 6 неща на празен стомах

Ние всички знаем поговорката "Вие сте това, което ядете. " Но това, което вършим преди хранене, също е доста значимо, тъй като то има доста влияние върху нашето здраве.
По-долу ще намерите лист с неща, които в случай че се вършат на празен корем, ще навредите освен на тялото си, само че и на портфейла си.
Приемане на противовъзпалителни медикаменти
Нестероидните противовъзпалителни средства като парацетамол и аспирин не би трябвало да се одобряват на празен корем, защото това ще понижи тяхната успеваемост и ще причинят съществени здравословни проблеми, в това число стомашно кървене.
Съвет: Млякото понижава негативните резултати на НСПВС. Но в случай че нямате на разположение, е належащо да пиете лекарството с доста вода.
Пиене на кафе
Пиенето на кафе на празен корем способства за производството на киселина, което води до киселини и други неприятни проблеми с храносмилателния тракт. Ако решите да пропуснете закуската преди кафето, това може да докара до недостиг на серотонин, вследствие на което ще се почувствате мрачни до края на деня.
Съвет: в случай че не можете да се откажете от кафе незабавно след пробуждане, прибавете към него мляко или сметана. Мазнината в млякото оказва помощ да се понижат отрицателните резултати.
Пиене на алкохол
Ако пиете алкохол на празен корем, неговата всмукване се усилва. Бързата всмукване на алкохол от организма ще има отрицателни последствия за здравето на сърцето, черния дроб и бъбреците.
Съвет: в случай че не можете да кажете „ не “ на алкохола, избирайте охладени, енергийни питиета, защото те се всмукват по-бавно. Дори по-добре, в случай че хапнете дребен сандвич, за предпочитане с масло.
Дъвчене на дъвка
Храносмилателната киселина, която се създава по време на дъвченето, способства за разрушаването на стомашната лигавица. Навикът за непрекъснато дъвчене може даже да докара до гастрит.
Съвет: изберете дъвка, която съдържа естествени подсладители. Тя е по-малко нездравословна от тези, които съдържат захар, цикламат или аспартам. Не дъвчете повече от 10 минути, даже и в случай че неотдавна сте яли.
Да спите на празен корем

Гладът и понижените равнища на глюкоза в тялото ще ви предпазят от заспиване. Но даже и в случай че съумеете да извършите това, подобен сън ще бъде плитък и ще се разсъните рано. Липсата на сън, от своя страна, още веднъж ще увеличи равнището на грелин (хормон на глада). Ето за какво решавайки да пропуснете вечерята, на идващия ден ще ядете повече от нормално.
Съвет: не яжте прекомерно доста преди лягане. Най-доброто решение е млякото, тъй като съдържа магнезий и калций.
Да упражнявате интензивно
Някои хора считат, че тренировката на празен корем оказва помощ за изгарянето на повече калории, само че в реалност не въздейства на загубата на мазнини. От друга страна, това води до загуба на мускулна маса. Интензивността на упражненията също понижава, защото тялото усеща липса на сила.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР