„Ние виждаме в продължение на много години, че Русия провежда

...
„Ние виждаме в продължение на много години, че Русия провежда
Коментари Харесай

Михаил Иванов: В интерес на Русия е на Балканите да няма спокойствие

„ Ние виждаме в продължение на доста години, че Русия организира хибридна война на Балканите “, сподели Михаил Иванов. Той съобщи, отговоряйки на въпрос на „ Евроком “, че Русия е страната, която има изгода от неразбирателството сред България и Република Северна Македония.

„ Без да влиза с оръжие, тя дестабилизира нашите страни. Не единствено България. В неин интерес е на Балканите да няма успокоение, европейският интеграционен развой да се забави “, някогашният консултант на президента Желю Желев по етническите въпроси.

Според него главната политическа цел, към която би трябвало да се стремим, когато пишем бъдещата история, е Македония да влезе в Европейския съюз. Но „ за това има съществена спънка – беше казано от македонска страна – ветото “.

„ Нашият интерес, както на България, по този начин и на Балканите, е да се търси оптимално бързо решение на този въпрос – въпросът за ветото “, безапелационен е той.

„ В България има националистически партии, които нападателно водят политика на повреждане на връзките с Македония, а не на възстановяване “, сподели още Михаил Иванов.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР