Ние увеличихме бюджета на земеделието с 500 милиона спрямо миналата

...
Ние увеличихме бюджета на земеделието с 500 милиона спрямо миналата
Коментари Харесай

Росен Костурков: Трябва да се спасят земеделците, които наистина са застрашени

" Ние увеличихме бюджета на земеделието с 500 милиона по отношение на предходната година. Дори да бяхме присъединили още 200-300 милиона, не е гаранция, че митингите нямаше да ги има ", съобщи депутатът от ПП-ДБ Росен Костурков, който е и зам.-шеф на земеделската комисия в Народно събрание.

" Предприемат се много съществени промени в седем закона. Последните 2 години се смениха 6-7 държавни управления. Земеделските закони постоянно са в опашката на Народното събрание ", добави той.

Костурков добави, че за първи път има обща визия и на Народното събрание, и на министерството, и за самите земеделци.

" Тази част от земеделците, с които ние беседваме, са хората, които мислят за техните асоциации, а не по какъв начин да сложат някой техен министър ", показа още той в " Денят стартира " по Българска национална телевизия.

Костурков добави, че би трябвало да се спасят тази част от земеделците, които в действителност са застрашени.

" Този екип на министъра са подхванали стъпки в отглеждането на животни да изчистят животни, които не съществуват. Това животновъдите го знаят, предизвестени са. Сега е моментът да се изчистят потоците от пари, където не трябват. "

Костурков добави, че се чуват се претенции за оставката на земеделския министър, само че съгласно него би трябвало да му се даде късмет.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР