Ние спряхме тази процедура, следва да я възобновим.С тези думи

...
Ние спряхме тази процедура, следва да я възобновим.С тези думи
Коментари Харесай

Тя изгубва качеството на съдия... ВСС най-сетне назначи съдийка да разследва Сарафов

" Ние спряхме тази процедура, следва да я обновим. "

С тези думи Гергана Мутафова - една от тези, чиито глас явно се слуша в останалата " без военачалник " Прокурорска гилдия на Висш съдебен съвет, даде да се разбере, че през днешния ден ще бъде назначена Даниела Талева. Така съдийката става адхок прокурор във ВКП с една цел - да проверява сигнал против и.ф. основния Борислав Сарафов.

Тя бе определена по метода на инцидентното систематизиране да проверява Сарафов - по един от множеството сигнали, които постъпиха против Иван Гешев и против него - в качеството му на зам.-главен.

Това обаче бе при започване на лятото (7 юли), а Прокурорската гилдия (която сега се състои от 9 души), до момента тупаше топката. Днес с 6 гласа, безусловно на ръба на кворума, за минути въпросът се реши.

Все отново не мина и без " задявка ": Мутафова загатна, че говорила и с сътрудници и че " за жалост, законът нищо не споделя " какво става с делата на арбитър Талева, които текат в правосъдна зала, или тези, по които се е произнесла с решение, само че няма направени претекстове.

" По мое мнение с назначението й за прокурор във ВКП тя изгубва сега качеството на арбитър и следва те (всичките й каузи! - б.р.) да почнат да се гледат изначало ", произнесе се Мутафова.

Иначе цялото съвещание на колегията продължи 16 минути.
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР