Ние сме заявили, че ще подкрепим кабинет, който ще се

...
Ние сме заявили, че ще подкрепим кабинет, който ще се
Коментари Харесай

Мая Манолова: Ще подкрепим кабинет, който ще се заеме с проблемите на хората

Ние сме декларирали, че ще подкрепим кабинет, който ще се заеме с проблемите на хората. Преизчисляването на пенсиите би било доста положително начало на идващото държавно управление. Това сподели в предаването „ Лице в лице “ водачът на Изправи се БГ. Ние идваме “ Мая Манолова.

Според нея с към 30 % по-високи пенсии може да има за всички пенсионери, като се изключи тези, които са се пенсионирали през последните 2 години.

Финансовият министър разгласи, че са събрали допълнително към 1,5 милиарда, напомни тя и сподели, че съгласно техния план са нужни 2 милиарда и 100 млн. лв. за преизчисление на пенсиите. До края на годината, за октомври и ноември, по думите й, трябват към 350 млн. лева, които са налични в държавната хазна.

„ Парадоксално е какъв брой контракти за строителство са платени авансово, подписват се контракти напред за милиарди левове, а всяка последваща власт споделя – ние нямаме пари да преизчислим пенсиите. Хората живеят със 150 евро, приказваме за еврозоната – това е обидно “, разяснява Манолова.

По думите й, това би трябвало да е първият приоритет, тъй като хората желаят да усетят по джоба си тази смяна.

„ Нашата цел не е да парцелираме властта, нито да претендираме за постове и за позиции, време е договарянията да се водят за политики. Очакванията на хората са големи, да се направи почтено и честно държавно управление “, добави Манолова.

По думите й, хората чакат държавното управление да се заеме с най-неотложните проблеми - тематиката с приходите, неравенствата, преизчисляване на пенсиите, поддръжка на хората с увреждания, отбрана на жителите против монополите, правосъдна промяна, защото възприятието за правдивост на жителите е доста тежко накърнено, би трябвало да знаеш телефона на премиера или да си стопански мощен, с цел да си спокоен за делото, което имаш в съда.

Мая Манолова съобщи, че здравната промяна също е значима, тъй като последваща вълна на Коронавирус ще има, а здравната система е посочила голям брой недостатъци. Следващата власт я чака тежка работа, добави тя.

Ние се виждахме с Тошко Йорданов по време на предизборната акция, неведнъж сме били ние в техния офис, те в нашия, срещата на техническо равнище не беше нищо повече от това да заявим нашата твърда позиция, че би трябвало да има диалози и съвещания, които да се случат в Народното събрание, пред очите на медиите, сподели още Манолова.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР