Ние сме военна империя. Така е било винаги и така ...

Ние сме военна империя. Така е било винаги и така

Русия е военна империя

Ние сме военна империя. Така е било постоянно и по този начин ще бъде. Този факт просто би трябвало да се одобри като даденост, като би трябвало престанем да се срамим от него, да го смекчаваме, да му търсим срамежливи евфемизми, които заместват неуместните (по някаква причина) думи. Просто би трябвало да го приемем. И по този начин да кажа на целия свят: да, ние - Русия - сме военна империя. Ние сме свят с военни, на първо място, смисли и добродетели. Със смисли на отбрана и завладяване. С военна нравственос. С духовна подчиненост.

Русия е основана от воини, тя е основана от военни победи. Създаден е посредством военно развиване на земята. От какво да се срамим? Какво има за криене? Не би трябвало ли да се гордеем с всичко това, да го подчертаваме по всевъзможен метод, да го засаждаме? Защото единствено по този метод се раждат, порастват, стават по-силни, единствено по този метод съществуват същинските империи. Където преди всичко не са финансите и стопанската система, а благородството, достойнството, достолепието. В които централният воин е боец, а не олигарх с декорацията на „ властта на народа “, както в актуалните по този начин наречени демокрации.

Но по някаква причина към момента помним, че сме военна империя единствено на 9 май. Ние, великата военна империя, имаме единствено един ден за военна горделивост, боен церемониал, церемониален успех. Лошото е, че през всички останали дни по принцип забравяме за това. Става дума за това, че ние на първо място сме военна империя. В никакъв случай не милитаристична или комерсиална (като Съединени американски щати и Великобритания), а военна. Тоест свят с най-вече военно и културно значение. Защото даже войната в нашето схващане – разбирането на военна, а не за милитаристична и комерсиална империя, няма нападателен (власт над света) или финансов (печалба), както в Съединени американски щати и Англия, а на първо място културен смисъл.

За разлика от Съединени американски щати и Англия, които се основават на силата на финансовата олигархия, ние сме наследници на Рим, наследници на Византия. И Рим не е единствено центурии и кохорти, Рим е концепцията за обективна власт над света. Рим има своя лична възвишена концепция и своя лична задача: разпространяването на висока елинска просвета и концепцията за правдивост по целия свят.

Това са нещата, за които актуалният свят копнее. Те са тези, които му липсват сега. И тъкмо този блян в този момент се изгаря от него с нажежено желязо, с цел да го направи безпомощен, беззащитен, търпелив (тоест неподвижен, нереагиращ на бавното убийство), с цел да му лишават най-после всичката останала независимост, да се лиши от каквато и да е останала просвета, да се прогони във безконечното гето - последния локдаун на тоталитарната демократична тирания.

Точно това е алтернативата на актуалния свят: или идеологията на ЛГБТ+ и културния крах (не единствено на всяка общественост, само че и на всеки индивид), или обичайна империя, Рим, с нейната концепция за достойнство, правдивост и просвета.

Рим е бил дребна страна на брега на Средиземно море. В неизбежните и сполучливи войни с Картаген той значително ненадейно се оказва мощен районен център, който управлява цялото Средиземноморие. И отсам ориста му поема противоположното преброяване, стартира неговото битие като международна военна империя. Империя с огромна задача - да донесе мир, успокоение, цивилизация и просвета на света. Да – посредством война, военни акции и завоевания. Независимо дали е неприятно или положително, в никакъв случай не е имало и в никакъв случай няма да има нещо сходно в нашия свят. Светът не се печели единствено с проповед, даже и най-красивата. Светът се печели с проповед и меч. И Евангелието не учи пацифизъм. Йоан Кръстител не споделя на римските бойци, които идват при него, да хвърлят оръжието си, той им споделя: „ Не обиждайте никого, не клеветете и се задоволявайте със заплатата си “ (Лука 3:14). Тоест, той ги учи на военната нравственос на достойнството и благородството.

Римската аристокрация е военна. А съветската аристокрация е военна. И Пушкин, макар че носи цивилна униформа, се хвърля в кавалерийски офанзиви и написа оди за съветските императорски оръжия. Така достойнството, културата и военната популярност превземат света.

Имаше ли опция на подобен свят? Да, Картаген може да стане тази опция. Мрачният свят на силата на финансовата олигархия и чудовищни култове, в които картагенците принасят в жертва първородните си деца, изгаряйки ги в пещи. Този колосален бит можеше да се трансформира в централен сюжет за целия свят, в случай че Картаген беше победил. Но Рим победи, римска военна героизъм. Военната империя победи, носейки мир и правдивост на острието на окървавения меч.

И Картаген – светът на търговци-тирани, грабващи благосъстоянието на всички завладени от тях нации, миришещи на горяща жертвена плът и прокарващи света във постоянно иго – губи.

Как ни наподобява днешният свят? Не наподобява ли като просрочен реванш на Картаген? След като целеустремено, малко по малко, бяха унищожени понятията за военна чест, достойнство, просвета, Бог. След като огненият холокост от две международни войни унищожи останките от обичайните европейски империи, обичайни християнски цивилизации, се случи днешния международен реванш на Картаген.

Именно неговите пари ръководят Америка през днешния ден, окупират някогашна християнска Европа, обвързвайки я с вериги на националния дълг, създавайки кафкиански крепости на централни банки по границите, които управляват международните парични потоци. Докато от военните бази на НАТО и Британските острови американски и английски огромни зорко следят всяка демонстрация на свободомислие в победена Европа. Всички нации – и изключително народите на Европа – през днешния ден са оплетени във въжета на невиждана робия, която техните жреци през днешния ден назовават с дяволска насмешка " свободен мир " и " народна власт ".

Така постоянно и на всички места се демонстрира силата на олигархията. И единствено духът на Рим е кадърен да устои на международната мощ. От това се опасява новият Картаген! Ето за какво по този начин под паника потиска всяко посягане на свободния дух. Страхува се единствено от едно – възобновяване на нов Рим, обичайната империя с висока концепция и военна мощност, която единствена е способна да го победи.

Но тъкмо това се случва в Русия през днешния ден – възраждането на военния дух на обичайна империя. Именно това е същността на сегашната военна интервенция, в която Русия, противопоставяйки се на целия свят, примирил се с тиранията, мъчително се изправя на крайници след „ тридесет и три години” седене на печката, повръщайки от себе си отровната дрога на Картаген, която я е изпълнила.

Тя с болежка си спомня себе си, същинската - великата военна империя. Духовният свят, йерархичният свят, културният свят. Свят, в който понятията за чест, достолепие, дълг, разяждани от ЛГБТ+ киселини, към момента не са изгубили своето значение. Свят, учреден не на „ стопанска система и финанси”, а на възвишената задача за запазване на великата европейска просвета и проповядване на Христовата проповед „ на цялата вселена”. Освобождението на света от тираничната власт на " великия змей " от Картаген.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?

Източник: pogled.info


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg