Ние сме в абсолютен хаос на международната търговия. Най-лошото е,

...
Ние сме в абсолютен хаос на международната търговия. Най-лошото е,
Коментари Харесай

Финансист: Най-лошото е, че бизнесът не иска свободен пазар

Ние сме в безспорен безпорядък на интернационалната търговия. Най-лошото е, че бизнесът не желае свободен пазар. Иска дотации, тавани на цени, надзор на търговски отстъпки. Виждам едно връщане към това време, в което в никакъв случай не желая да се връщам. Това съобщи в ефира на bTV преподавателят по финанси и някогашен стопански вицепремиер проф. Даниела Бобева.

Тя дефинира ограниченията на служебното държавно управление за правилни – „ страната вместо да се меси в пазара, би трябвало да управлява спазването на разпоредбите на играта “.

Очакваме един доста по-малък стопански напредък. Когато имаш дребен напредък, опциите ти да бъдеш доста великодушен се лимитират. Това, което приказват политиците в този момент и това, което може да се направи, е много друго, съобщи Бобева.

Програмите на партиите

„ Много е мъчно да се написа стратегия, когато имаме такава поляризация на позиции и безспорен безпорядък във вътрешната и външната търговия. Не е елементарно на политиците да пишат верните послания, които хем да се харесат, хем да бъдат осъществими “, изясни тя.

Бобева добави, че българският гласоподавател има потребност от доста ясни отговори.

Има разлика сред стратегиите (б.р. на партиите), където нещата са по-балансирани и обществените изяви – там малко по-фриволно се изричат политиците. Абсолютно всички партии имат два целта – поддръжка на дребните и междинните предприятия и понижаване на административната тежест за бизнеса, сподели тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР