Ние сме тук да отпразнуваме заслуженото и дългоочакваното присъединяване на

...
Ние сме тук да отпразнуваме заслуженото и дългоочакваното присъединяване на
Коментари Харесай

Еврокомисар Йохансон: България и Румъния са по-добре подготвени за Шенген от други, които вече са там

Ние сме тук да отпразнуваме заслуженото и дълго чаканото присъединение на България и Румъния към Шенген. Ние работихме за това дружно, само че не сме удовлетворени, тъй като чакаме и цялостното присъединение на двете страни към Шенген и по сухопътните граници. Това съобщи европейският комисар по вътрешните работи Илва Йохансон на взаимен брифинг със служебния министър на вътрешните работи Калин Стоянов и заместител министър-председателя и министър на вътрешните работи на Румъния Каталин Предою, предава Българска телеграфна агенция.

По думите ѝ преди два дни Европейската комисия (ЕК) е приела годишния отчет за Шенген, където за първи път са отправени рекомендации към Съвета да се ангажира с съответна дата за унищожаване на рестриктивните мерки и за сухопътните граници. Това е ангажимент на Белгийското председателство, уточни Йохансон и добави, че въпросът ще бъде разискван на Европейския съвет през юни.

От 31 март тази година България е член на Шенгенското пространство по въздух и вода. Проверките по въздушните и морските граници отпадат след развой, траял повече от десетилетие.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР