"Ние сме това, което се храним." Тази сентеция важи с

...
"Ние сме това, което се храним." Тази сентеция важи с
Коментари Харесай

За да се отървете от целулита, избягвайте тези храни


"Ние сме това, което се храним. " Тази сентеция важи с цялостна мощ в процеса на образуване на целулита.
Има храни, които би трябвало да ограничим, а даже и напълно да изхвърлим от менюто си, с цел да предотвратим появяването на целулит и разгръщане на към този момент образувани депа.

Обработено месо . Всички типове наденички, кюфтета, кайма, бекон и така нататък съдържат огромни количества сол. Едни от най-обичаните храни са бургерите. Те съдържат и разнообразни типове сирена, които също са източник на сол. Редовният банкет на огромни количества готварска сол води до задръжка на течности. Задържаните течности водят до отичане, отоци и вършат целулита още по-забележим.

Четете деликатно етикетите и следете количеството на готварската сол, която се съдържа в храната. Старайте се да пиете задоволително вода. Течностите подържат тургора на кожата и вършат целулита неосезаем.

Консервирани храни. Бързи и лесни за подготвяне, само че те също съдържат доста

готварска сол.

Вместо да употребявате готовите консервирани храни, пригответе ги сами и ги затворете в буркани. Така постоянно ще имате бърза вечеря, която няма да бъде причина за отичане и целулит.

Свързани публикации.. Храни, които борят целулита 0 Как работи кетогенната диета? 0 Предотвратете хипертонията посредством DASH диета 0

Газирани и подсладени питиета . Може би забелязвате, че целулитът става от ден на ден с всяка минала година. Причината е, че тялото създава по-малко колаген, който оказва помощ на кожата да наподобява, стегната и гладка. Това е необратим развой, само че може да бъде занимателен. Захарта е нутриент, за който е потвърдено, че форсира разрушаването на колагена. Газираните питиета и сокове съдържат големи количества захар. Скрита захар можем да открием в доста артикули от ежедневното ни меню. Бъдете деликатни и четете наличието.

И въпреки всичко, в случай че държите на тези питиета предпочитайте диетичните.

Сосове (барбекю, кетчуп, пикантни и т.н.) Може би не осъзнавате, че когато си овкусявате соленото месо със сос добавяте в допълнение сол. По този метод на едно хранене вие изяждате цялото количество сол, което е възможно за деня. Тези сосове са също богат източник на захар. Те покачват равнището на кръвна захар и оформят целулитните депа.

Ако не можете да си визиите храната си без сос, то можете да си го приготвите в домашни условия с доста по-малки количества сол и захар.

Пица. Много вкусна, само че не доста здравословна храна. Пиците съдържат огромни количества нездравословни мазнини, които нарушават циркулацията на кръвта, надлежно и кислородното хранене на клетките, в следствие целулитните натрупвания стават още по-видими.

Ако нямате време да сготвите вечеря не прибягвайте безусловно до близката пицария. Направете пица със здравословни артикули, когато сте свободни, и я замразете.

Маргарин . Преди няколко десетилетия хранителната индустрия откри, че прибавянето на водород към растителните масла ги трансформира в твърда маса, която резервира консистенцията си даже на стайна температура. Това изобретение постави началото на трансмазнините, които попадайки в организма се отсрочват в кръвоносните съдове и нарушават естествената кръвна циркулация и кислородното хранене на тъканите.

Трансмазнините повреждат освен кръвоносната система и сърцето, само че и кожата. Правят я по-слаба, понижават еластичността й. Целулитните депа изпъкват още повече.

Вместо маргарин използвайте същинско краве масло, а като по-нискокалоричен аналог използвайте растителни мазнини (зехтин, масло от авокадо и т.н.). Те са добър източник на мастни киселини като конюгирана линолова киселина (CLA), която подкрепя намаляването на тежестта. Нея можете да я намерите като хранителна добавка за намаляване.

Соев сос . Не сте ли забелязвали, че след ядене на солени храни усещате корема си издут? Такава храна е соевият сос, който най-често използваме за овкусяване на сушито. Подуването е поради задръжка на течности. Наред с отесняването на панталоните усещаме, че целулитът става по-видим.

Ако се поинтересувате ще намерите соев сос с ниско наличие на сол. 3976
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР