Ние сме от най-опасните нарушители на съзнанието. Съсипваме съзнание в

...
Ние сме от най-опасните нарушители на съзнанието. Съсипваме съзнание в
Коментари Харесай

Защо арестуваха рекламиста Радослав Бимбалов

" Ние сме от най-опасните извършители на съзнанието. Съсипваме схващане в всеобщи размери " - по този начин приказва за своята специалност в рекламата Радослав Бимбалов. Той е създател, жител, рекламист, а сега и задържан в карцера на най-голямата и известна обществена мрежа в света. Профилът на Бимбалов е с 25 хиляди почитатели. Но сега на тази обява - той е блокиран без пояснение.

" Най-трудното нещо за осмисляне, потребление и надзор е свободата на словото. Това е било мъчно и на нашите предшественици. Все по-трудно ще става и на идващите генерации, както е видно. Защото тези платформи, които дават лъжливо чувство за безапелационна независимост и волност на мненията или че можеш да кажеш какво мислиш и да потърсиш съидейници. Това е лъжливо " - споделя Бимбалов, който е един от хората, чиито профили във Facebook са атакувани, затваряни и спирани, без да е ясно за какво. Според него свободата на словото може да бъде рисково оръжие, което да основава поле за конформизъм - " А конформизмът основава такива ужасии като ксенофобията, крайният шовинизъм, лъжливият национализъм ".

По мотив прекъсването на профила му Радослав разяснява обществените мрежи, които съгласно него не са и няма по какъв начин да бъдат извънредно свободна платформа - " Те би трябвало да бъдат модерирани съответно, тъй че свободата на словото да не се трансформира в заплаха за хората, които използват това слово. За страдание у нас това слово се модерира по един доста явно манипулативен метод. Биват заглушавани гласове като моя, чиято цел не е да всяват ненавист или да провокират напрежение сред хората. А тъкмо противоположното. Ние, които имаме глас в това пространство, се опитваме да търсим смисъла дружно със своите почитатели ".

Бимбалов дава образец и с карикатуриста Христо Комарницки - " Той също е блокиран, поради шерването на пост, в който няма кой знае какво, свързанo с войната в Украйна, в който се споделя, че няма да се откажем ".

Относно общуването Радослав Бимбалов показва и по-голям проблем обвързван с образованието - " Ние създадохме генерации българи, които са инвалидизирани интелектуално ".

Чуйте аудиото!



 

Профилът, до който създателят няма достъп е на адрес

По подигравка на ориста - сборникът са разкази на Радослав Бимбалов .

е известна страница с афоризми от Бимбалов.

Чуйте аудиото!



 Снимки: iStock by Getty Images/Колаж: Петя Александрова, Dir.bg

Последвайте ни в: - - -
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР