Ние сме легитимна власт, каза председателят на НС Цвета Караянчева,

...
Ние сме легитимна власт, каза председателят на НС Цвета Караянчева,
Коментари Харесай

Цвета Караянчева: Двама олигарси заявяват участие в дирижиране на протеста

Ние сме законна власт, сподели ръководителят на Народно събрание Цвета Караянчева, като акцентира, че всеки има право да стачкува, само че е по-разумно да няма предварителни парламентарни избори, тъй като се задава и икономическа и обществена рецесия поради пандемията от ковид. В предаването на bTV " Лице в лице " тя изясни, че ръководството постоянно е доказвало, че се вслушва в настояванията на протестиращите.

Ето, предлагането за нова Конституция и привикване на Велико Народно заседание е едно от доказателствата - " Отровното трио " и Христо Иванов желаеха нова Конституция и нов ред при започване на митингите, сподели още ръководителят на Народно събрание.

" Тази Конституция е само и единствено покана за диалог, няма да се гледа във Велико национално заседание. Ние не даваме обособени точки, по които да се събира Велико народно събрание, а споделяме - отваряме Конституцията, цялата - идващите народни представители, които влязат във Великото Народно заседание, в случай че успеем да съберем 160 гласа, те ще са хора, подбрани от академичната общественост, адвокати, хора, които схващат от тази материя, историци и те ще създадат новата Конституция. Ние в продължение на 2 месеца ще създадем вероятните диалози да окомплектоваме тази Конституция с отзиви и предложение, което е належащо, ще се опитаме да убедим народните представители, които не ни поддържат ", изясни още Караянчева.

Тя откри в митингите и провокатори, като ги разграничи от спокойно протестиращите и искащи промени.

" Има двама олигарси отвън България, които декларират присъединяване в диригентство на митинга, има и хора които отиват по убеждения, само че има и провокатори. Тези олигарси, които финансират онази част от митинга като " Отровното трио " и всичко останало - тази легитимация, която Божков прави по " Facebook ", нали не оставате с това усещане, това е мафията, която финансира митингите ", сподели още Караянчева и видя връзка сред президента и част от недоволните.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР