Ние сме храната, която ядем! Затова трябва да внимаваме какво

...
Ние сме храната, която ядем! Затова трябва да внимаваме какво
Коментари Харесай

Това са храните, с които трябва да внимаваме, могат да предизвикат болка

Ние сме храната, която ядем! Затова би трябвало да внимаваме какво консумираме. Има храни, които ни карат да се усещаме добре и във форма и такива, след които се усещаме зле и обострят някои хронични болки.
Ето кои са храните, с които би трябвало да сте изключително деликатни при консумация.

Млечни артикули

Известно е, че значителен % от хората с напредването на годините си, разграждат лактозата все по - мъчно. Поради тази причина при консумация на артикули от този вид е изцяло допустимо да почувствате отичане на корема, газове, даже диария. 

Соя

Соята се употребява като съставна част на доста артикули, които консумираме всеки ден. Тя се включва в храните и като сурогат на месото. Когато се употребяват неферментирали соеви артикули, обаче е допустимо да се раздразнят червата и да получите инфектиране, проблеми с кожата, ставни болки, както и други неразположения.
Яжте тази храна два пъти седмично и ще се избавите от болките от артрит
Артритът е едно от най-честите болести, диагностицирани при хора над 40-годишана възраст. Страдащите от него постоянно изпитват болежка,...
Прочети повече
Зеленчуци

Не всички, само че има избрани типове зеленчуци, които е допустимо да ви докарат прочут дискомфорт. Това са домати, чушки, патладжан, картофи, като не е наложително да оказват неподходящо въздействие върху всеки човек. Това, което могат да провокират са стомашни неразположения, както и ставни и мускулни болки.

Месо

Лишаването на организма от червени меса и салами може да се окаже много потребно и да се разделите с някои хронични болки. Това се дължи на възпаленията, които могат да провокират тези меса. Ако премахнете от менюто си морските блага, бекона, телешкото и пуешкото може би скоро ще забравите за подаграта.

Захар
Пет неща, на които могат да се дължат проблемите ви със стомаха
Много хора в България имат проблеми със стомаха и корема, само че не си обръщат внимание. В даден миг това повлиява на техния метод на жи...
Прочети повече
Високата консумация на захар провокира възпаления в организма, което компрометира имунитета. Затова е допустимо да получите стомашни неразположения, главоболие, болки в ставите и по тежки положения като диабет, рак или сърдечни болести.

Вредните храни

Към нездравословните храни спадат газираните питиета, полуфабрикатите, сладките, чипсовете, саламите. Те съдържат доста високо наличие на сол, захари, мазнини. Благодарение на това ви подлагат на повишение на възпаленията в организма и провокират болки от друг темперамент, както и стомашни проблеми. Бъдете деликатни с приема на тези артикули!

Всички би трябвало да внимаваме с какво се храним и да се стараем да включваме в менюто си по - здравословни храни. Заблуда е, че здравословното хранене е скъпо, в противен случай нездравословните храни са по - скъпо наслаждение. Храната е нашето гориво, без което не бихме могли да съществуваме, само че и не трябва да ядем, каквото ни падне единствено и единствено да се заситим.
Просто би трябвало да си изградите вярна просвета на хранене и да се откажете от нездравословните си привички, с цел да се радвате на положително здраве дълги години. 

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР