Ние сме експертно правителство и разглеждаме абсолютно всички възможности за

...
Ние сме експертно правителство и разглеждаме абсолютно всички възможности за
Коментари Харесай

Енергийният министър Росен Христов: Разглеждаме и възобновяване на доставките от „Газпром“


Ние сме експертно държавно управление и преглеждаме безусловно всички благоприятни условия за доставка на газ, в това число и обновяване на доставките от „ Газпром “. Това сподели пред БТВ служебният министър на енергетиката.

„ Приоритетно гледаме различни снабдители, само че в случай че се окаже, че те не са задоволителни, няма да съм аз министърът, който ще остави популацията на студено през зимата “, съобщи.

 

По думите му изискванията, които Русия слага към нас, са тези, които са сложени към други европейски страни и които те извършват.

„ Няма да се отклоним от европейската политика. Купуването на газ от „ Газпром “ не значи, че излизаме от рамката на Европейски Съюз, няма да приемем разнообразни условия от тези, които имат Германия и други страни от Европейски Съюз “, добави.

" Има към този момент направени разбори на всички опасности, тъй че, в случай че стартираме договаряния, ние ще адресираме всичко, което е сериозно за нас, тъй че доставките да бъдат постоянни, на оптимална цена и с оптималната сигурност ", сподели още той. 

съобщи, че в този момент не купуваме непосредствено от „ Газпром “, само че част от газа, който идва в България от други търговци, е съветски.

Според него потребителите ненапълно са предпазени, тъй като са на контролирания пазар.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР