Ние сме единствената платформа за подкрепа на обикновените хора, не

...
Ние сме единствената платформа за подкрепа на обикновените хора, не
Коментари Харесай

ГЕРБ в момента прави плячкосване като за последно

Ние сме единствената платформа за поддръжка на елементарните хора, не работим за елита. В идващите две години приходите на хората би трябвало да станат 1000 лева месечно за работещ човек. Ще преизчислим пенсиите и ще подсигуряваме поддръжка на дребните и междинни компании.

Това съобщи ръководителят на Гражданската платформа „ Изправи се.БГ “ Мая Манолова пред медиите в Русе, където през днешния ден откри офис. По думите й на идните избори ще има големи изненади за Борисов, за партийния му кръг и за всички на „ топли местенца “, назначени от ГЕРБ.

"Не се безпокоя от цветен парламент. Сегашният поляризиран модел да не би да подвигна заплатите на хората, да не би да преизчисли пенсиите, да не би поддържа бизнеса, да не би да живеем в демократична страна? От „ Изправи се.БГ “ в Народното събрание ще реализираме същински надзор по какъв начин се харчат парите на страната ", добави Манолова.

На въпрос за промяна в администрацията тя отговори, че е неизбежна, тъй като при Борисов администрацията се е самовъзпроизвела. "На всички равнища има партийни калинки, назначени от ГЕРБ. Ще сложим точка на присъединяване на държавни чиновници в бордове с награди и бонуси. Ще запазим експертите и специалистите, само че партийните калинки ще си тръгнат ", безапелационна бе тя.

Манолова сподели, че ще продължи идеите си като омбудсман, в поддръжка на елементарните хора, само че към този момент от парламентарната естрада. Сред тях изключително значими са озаптяването на монополите, ЧСИ-татата, бързите заеми и колекторите.

Според Манолова идващите шест години България ще получи от Европейски Съюз 30 милиарда лева по Плана за възобновяване и резистентност за основни промени и нововъведения, само че в проекта на държавното управление се планува те да отидат за стиропор, бетон, тръби, увеличение на администрацията с нова мегаагенция за нововъведения, вместо парите да се дадат на бизнеса за нововъведения.

Тя разгласи, че няма да допусне обществените средства и в идващия мандат да бъдат откраднати от една тайфа. "Правителството на Борисов се държи като формация на ГЕРБ и Движение за права и свободи, която ще се опита да постави ръка върху 30-те милиарда лева от Европейски Съюз, които следва да влязат в България ", съобщи Манолова.

Несправедливо и нелегално заграбеното от тях ще бъде върнато, сподели тя и разясни, че първата комисия в новия парламент ще бъде от млади адвокати и млади бизнесмени, които да създадат проверка на ръководството на Борисов и да посочат накъде са отклонявани нелегално средствата.

По думите й ГЕРБ сега прави разграбване като за последно, изключително посредством държавните предприятия, които употребява за черни каси – „ Автомагистрали “, „ Монтажи “, ДКК, предприятието за язовирите и ВиК-холдинга, като добави, че и те ще бъдат тествани от Комисията по проверката.

Във връзка с импортирания през вчерашния ден законопроект за смяна на Закона за радио и телевизия, с който „ под масата “ се удължават служебно мандатите на шефовете на Българска национална телевизия и БНР, тя разяснява, че хората на площада са желали не удължение на мандата на генералния шеф на Българска национална телевизия, а неговата оставка.

"Това е безочливо и цинично държание на държавното управление на Борисов ", сподели още тя и го прикани да не трансформира парламентарната си група в комисия по трудоустрояване на партийни калинки, както стана и със служебното удължение на мандата на Комисия за защита на конкуренцията от пет на седем години.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР