„Ние се отзоваваме на поканата за тази среща с разбирането,

...
„Ние се отзоваваме на поканата за тази среща с разбирането,
Коментари Харесай

Вигенин на срещата с ГЕРБ: Има 3 въпроса, които трябва да решим, преди да навлезем в детайли

„ Ние се отзоваваме на поканата за тази среща с разбирането, че разговор би трябвало да се води. Това е наша политика от няколко Народното събрание насам и ние и до момента се опитваме да сме градивни в този развой. “

Това съобщи заместник-председателят на Народното събрание и заместник-председател на Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин на инициираната от ГЕРБ среща в Народното събрание. Според него структурирането на целия развой не се прави по най-хубавия метод.

„ Нашето схващане е, че нашата покана беше да обсъждаме програмата на ГЕРБ, а в това време изпратихте една таблица, която може би е въпросната екселска таблица на ПП-ДБ. Така че сега не сме уверени, че сме в положение да обсъждаме това, което оферирате като политики, само че можем да ви изслушаме. Както, надяваме се, че вие също ще ни изслушате като единствената лява политическа групировка в Народното събрание “, посочи Вигенин.

По неговите думи, с цел да бъде по-ефективен процесът, а не безреден, както досега, би трябвало да има малко повече информация за упованията и отговорностите на първата политическа мощ, която е натоварена от българските гласоподаватели да го провежда.

Той очерта 3 въпроса, които би трябвало да се решат, преди да се навлезе в елементи по сравняване на стратегии.

Първият, по думите му, е да се очертаят кои са огромните национални цели, по които може да има единодушие.

Втори - изясненост по това по какъв начин ГЕРБ си показва периода на деяние на едно постоянно държавно управление, като от това зависи по какъв начин ще бъдат водени диалозите и какви цели и цели ще бъдат сложени.

„ Вчера и през днешния ден от изказвания виждаме разнообразни периоди, които слага водачът на ГЕРБ. Това за нас е объркващо “, посочи Кристиан Вигенин.

„ Третият детайл е по какъв начин ГЕРБ си показва формата на това държавно управление, тъй като, също в границите на едно изказване, бяха обрисувани 3 вероятни противоречащи си формата на едно такова допустимо държавно управление – на малцинството, коалиция и държавно управление от персони. Този въпрос също за нас има значение, с цел да определим нашия метод оттук насетне “, акцентира социалистът.

Той показа целите, с които, съгласно Българска социалистическа партия, би трябвало да се ангажира едно постоянно държавно управление и парламент: обществената и демографската политика, опазването на здравето, образованието, правосъдната промяна и участието в Шенген.

„ Тези цели отговорят на упованията и потребностите на българските жители и ние ще ги отстояваме “, безапелационен бе Вигенин.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР