Ние се обявяваме против корупцията и разходването на държавен ресурс

...
Ние се обявяваме против корупцията и разходването на държавен ресурс
Коментари Харесай

Лена Бориславова: Управлението не е приключило, още можем да вървим напред

Ние се разгласяваме срещу корупцията и разходването на държавен запас без отчетност и всеки, който желае да бъде част от това държавно управление или да остане в него, би трябвало да отстоява тези правила с дейности. Видяхме, че някои министри от „ Има подобен народ” не са подготвени и за тях не е проблем това да докара до рухване на държавно управление.

Това съобщи началникът на кабинета Лена Бориславова пред Нова телевизия довечера.

Това, което не се чу през днешния ден от господин Трифонов са същинските аргументи за какво би трябвало да се издърпват министри от кабинета. Аз не чух рационални причини, акцентира Бориславова и означи: От Гроздан Караджов и Тошко Йорданов чух „ пари, пари, пари, желаеме пари”. Това, което ни е казвано за Караджов е, че той е един медиатор. Слагали сме механизми за отчетност, до този миг можем да твърдим, че сме заложили верните контролни механизми, добави Бориславова.

Тя заяви, че в границите на утрешния ден законопроектът за КПКОНПИ ще бъде импортиран. По-рано министър председателят Кирил Петков заяви, че Бойко Рашков е индивидът, който би трябвало да оглави антикорупционната комисия, а поддръжка за това пристигна и от страна на Българска социалистическа партия.

Лена Бориславова съобщи, че договарянията за районен съд Македония сега се водят единствено и само от външния министър.

По думите ѝ кабинетът „ Петков” ще подаде оставка тогава, когато оставането на власт е обречено. Все още имаме опция да стъпваме напред, сподели началникът на кабинета.

За нас ръководството не е завършило. Ако „ Има подобен народ” не се появят на лидерския съвет довечера, решението е тяхно, сподели Бориславова. /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР