Ние работим за съставянето на правителство с втория мандат. Това

...
Ние работим за съставянето на правителство с втория мандат. Това
Коментари Харесай

Христо Иванов: Всички се опитват да минат по чорапи покрай нов кабинет

Ние работим за съставянето на държавно управление с втория мандат. Това е реалистичният и виновен вид, в случай че не се случи с втория, ще се насочим към третия. Това съобщи съпредседателят на “Демократична България " Христо Иванов в коридорите на Народното събрание.

На въпрос какво би направила “ Демократична България ", в случай че президентът Румен Радев им даде третия опит за сформиране на държавно управление, той уточни, че всичко зависи от положението на парламентарната сцена след възможното пропадане на втория мандат. " Не е добре да рискуваме и би трябвало да се фокусираме върху реализирането на втория мандат “, настоя Иванов. Той изрази вяра вторият мандат да бъде осъществен, тъй като третият е спешен и доста рисков.

" Да отидем на избори би било разумно и разбираемо от позиция на тясно партийни ползи. Всеки се надява на избори да получи малко по-добра реализация. За нас виновното държание е да използваме целия капацитет на втория мандат и да се опитаме да съставим държавно управление ", добави съпредседателят на Демократична България.

Декларацията с национални цели, препоръчана от " Продължаваме промяната " пък поставяла въпроса за посоката на развиване на България. " Ако ще се гледа в петък, има още софтуерно време да се разисква. Поведението ще покаже кой е виновен и кой не е, кой си търси мотив да се измъкне и да отиде на избори изсъхнал, и кой е подготвен в действителност да поеме отговорност. Голямата компликация не е в съставянето на държавно управление. Голямата компликация е политиците да поемат отговорност и какво ще прави държавното управление оттам-нататък. Всички се пробват да минат по чорапи към това ", счита Иванов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР