Ние, работещите в Българската национална телевизия, изпитваме огромно възмущение от

...
Ние, работещите в Българската национална телевизия, изпитваме огромно възмущение от
Коментари Харесай

БНТ и КТ Подкрепа осъждат нападението над Иво Никодимов

" Ние, работещите в Българската национална телевизия, изпитваме голямо отвращение от бруталното посягане върху жители. " Това се оповестява Българска национална телевизия в своя позицият по отношение на нападението над журналиста Иво Никодимов.

" Когато експанзията е ориентирана против публицисти, тя се трансформира в разпра със свободата на словото. Обществената телевизия постоянно е стояла зад полезностите на гражданското общество, които подсигуряват правата на всеки един жител и отговорността той да бъде предпазен. Затова се надяваме, че причинителите на нападението на журналиста Иво Никодимов и други жители ще бъдат открити и осъдени. Българска национална телевизия изрича признателност на екипа на ВМА и чиновниците на Министерство на вътрешните работи за своевременната реакция ", допълват Българска национална телевизия.

 Трима мъже връхлетели на Иво Никодимов
Трима мъже връхлетели на Иво Никодимов

Журналистът е в болница

Изпълнителният съвет на КТ " Подкрепа " остро осъжда нападението над журналиста от Българска национална телевизия Иво Никодимов. " Възмутени сме от сходен тип експанзия, която е посягане освен против личността, само че и накърнява ползите на обществото да бъде осведомено ", разяснява Подкрепа.

" Не ни се желае да имаме вяра, че този вандалски акт има общо с изказваното противоречие на водещия от Българска национална телевизия с опитите за в допълнение налагане на антиработническо законодателство ", допълват те.

КТ " Подкрепа " като организация с водеща роля при одобряването на свободата на словото в България, показва гнева си, че у нас към момента на свободомислещите публицисти се гледа като на цели, а не като на пиедестал на демокрацията.

Призоваваме инситуциите да приложат цялата суровост на закона по разкриването и наказването на причинителите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР