Ние преустановихме оръжейните доставки за Турция заради операцията на Анкара

...
Ние преустановихме оръжейните доставки за Турция заради операцията на Анкара
Коментари Харесай

Германия спря оръжейните доставки за Турция заради акцията в Сирия

Ние преустановихме оръжейните доставки за Турция поради интервенцията на Анкара в Северна Сирия, съобщи немският външен министър Зигмар Габриел, съобщи ТАСС.

"Ние нямаме право да изпращаме въоръжение в регион, където се водят дейни военни дейности и няма да вършим това. Решението е в съгласие с канцлера Ангела Меркел Ангела Меркел - немски политик, канцлер на Федерална Република Германия. Родена на 17 юли 1954 година... към профила ", уточни още първият посланик на Берлин. Той също съобщи, че възобновяването на доставката на оръжие и бойна техника ще бъде решено от идващия кабинет.

Германският таблоид "Билд " през вчерашния ден разгласява в публикация. В материала се уточни, че тръст от Федералната република е продал на турската войска танкове и въоръжените сили на страната на два континента употребяват бойните машини в акцията против кюрдите в Северна Сирия.

Турция стартира интервенцията "Маслинова клонка " на 20 януари 2017 година Анкара се стимулира, че военните дейности са ориентирани против милиции, считани от нея за подразделения на неразрешената в Турция Кюрдска работническа партия (ПКК). Дамаск от своя страна дефинира дейностите на Анкара като експанзия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР