Ние отдавна казваме, че сме готови за Шенген, въпросът е,

...
Ние отдавна казваме, че сме готови за Шенген, въпросът е,
Коментари Харесай

Емануил Йорданов: Липса на дипломатически усилия е причината да чуваме „не“ за Шенген

Ние от дълго време споделяме, че сме подготвени за Шенген, въпросът е, че явно никой не ни чува. В последна сметка, работата на настоящите политици е да показват българската позиция пред сътрудниците си от Западна Европа. И то да я показват по този начин, че да може да се реализира някакъв резултат. За мен изрично повода да чуваме „ не “ от няколко страни за Шенген е неналичието на дипломатически старания.

Това съобщи юристът и някогашен министър на вътрешните работи Емануил Йорданов в предаването PrimeTime по Euronews Bulgaria.

Той разяснява тематиката с мигрантския напън и аргументите страната ни да не съумява да се оправи с него по най-хубавия метод.

„ Мисля, че това са неща, които се натрупват във времето с години обратно. Не мисля, че има страна, която е напред с този проблем, или да се е справила кой знае какъв брой добре. Трябва да отбележим пропуснатото време, неприятната организация на работата в Министерство на вътрешните работи, която е от години. Неведнъж сме говорили, че от 2009 година чиновниците непрестанно стачкуват по отношение на изискванията им на работа. Най-различни форми на митинг видяхме, само че в това време никаква реакция от страна на ръководещите в този интервал. И в този момент тези, които са натрупали проблемите, пробват да стоварят цялата виновност върху хората, които ръководят от няколко месеца “.

Йорданов добави, че съгласно него отводът на президента Румен Радев да одобри оставката на гл. комисар Петър Тодоров е прагматично деяние.

Вижте цялото изявление във видеото!

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР