Ние от Продължаваме промяната ще гласуваме за предоставяне на военно-техническа

...
Ние от Продължаваме промяната ще гласуваме за предоставяне на военно-техническа
Коментари Харесай

Шефът на парламента очаква приемливо и за БСП решение за военната помощ за Украйна

Ние от " Продължаваме промяната " ще гласуваме за даване на военно-техническа помощ на Украйна. Това е тежко политическо решение, което се постанова да вземем. Трябва да изберем сред така наречен неутралитет или да покажем, че ние сме част от демократичния развъртян проспериращ западен свят, разяснява ръководителят на Народното събрание Никола Минчев, в понеделник пред публицисти в местността " Оборище ", където се включи в народен събор във връзка 146 години от Априлската епопея

По думите на съдружен съвет ще се търси най-благоприятен вид за военната помощ, кой то да е допустим и за Българската социалистическа празненство.

Тя единствена от четирите партии в ръководещата коалиция и срещу гласуването на патака помощ, до момента в който " Демократична България ", " ИТН ", а от предходната седмица и " Продължаваме промяната " поддържат.

Минчев посочи, че не има вяра обединението да се разпадне, макар позицията на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, че при гласоподаване на военна помощ за Украйна, социалистите са подготвени да излязат от ръководството. Тя се закани, че като министър на стопанската система, който има последната дума за износа на оръжейна продукцията от страната, няма да разреши това и ще подаде оставка.

Според Минчев няма заплаха това да се случи. По думите му поисканото от президента на Украйна Володимир Зеленски - ремонт на техника в " Терем и " Авионамс ", е най-подходящото като помощ. Ако можем да помогнем по този метод, мисля че би било доста добре, сподели ръководителят на Народното събрание. Той счита, че в случай че от това има потребност украинската страна, а ние можем да ѝ помогнем по този метод, би било чудесно.

Има политици, които се заиграват с терзанията на хората, подбудени от обстоятелството, че наоколо до страната ни се води война. Трябва да е ясно, че даването на военно-техническа помощ не значи замесване във войната. Ако означаваше, то тази война щеше да се води сега сред доста страни, само че това не е по този начин - тя се води сред две страни, съобщи още Никола Минчев.

При всички положения ще стигнем до разглеждане на плановете на решения и залата ще реши, добави ръководителят на Народното събрание.

" Понякога животът ни изправя пред сложен политически избор, принуждава ни да вземем тежки решения с последствия върху бъдещето на всички нас, кара ни да търсим общото в разнообразни позиции, неведнъж даже противоположни. Но постоянно би трябвало да се водим от националния интерес, от принадлежността си към демократичния свят и верността към неговите полезности. Това е и поуката, която можем да извлечем от предците ни, участници в събранието в Оборище, " сподели в словото си пред националния събор в местността " Оборище " Минчев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР