Ние от Градския съвет на Младежкото обединение в БСП-София не

...
Ние от Градския съвет на Младежкото обединение в БСП-София не
Коментари Харесай

Младежите от БСП-София се обявиха в подкрепа на Калоян Паргов |

Ние от Градския съвет на Младежкото обединяване в БСП-София не сме съгласни с решението на Националния съвет на Българска социалистическа партия за отстраняването на Калоян Паргов от поста му на градски ръководител. Решения по отношение на управлението на нашата софийска партийна организация би трябвало да се взимат от нея самата, а не принудително от управлението на партията – без разговор и действителен диалог. Това се споделя в позиция на младите социалисти от София.

Те показват, че в продължение на съвсем 10 години Младежкото обединяване в БСП-София работи интензивно, поредно и в синхрон с управлението на БСП-София и в частност ръководителя на Горско стопанство на БСП-София Калоян Паргов.

„ През всички тези години ние постоянно сме получавали мечтаната поддръжка и схващане от страна на тясното управление в БСП-София. Всеки един проблем, който сме срещали по този дълъг взаимен път, е посрещан с схващане “, декларират от Горско стопанство на Младежкото обединяване в столицата.

Те желаят Националният съвет на Българска социалистическа партия да преразгледа своето решение и приканват за това на Калоян Паргов да не бъде налагана мярката за възбрана за взимане на каквито и да било партийни длъжности. „ Нашето предложение към Народно събрание на Българска социалистическа партия е да насрочи дата за привикване на Градска конференция, която да преразгледа държанието на ръководителя Калоян Паргов и да вземе решение по по този начин създалия се проблем, провокиран от подписите на 31 от 79 членове на Градския съвет на БСП-София “, се споделя в позицията на младежите.

„ Това да можеш да избереш кой да те управлява е главен принцип на демокрацията и ние от Градския съвет на Младежко обединяване в БСП-София настояваме той да бъде спазен. В противоположен случай рискуваме легитимността на идващия ръководител “, безапелационни са от Младежкото обединяване в Софийската организация на Българска социалистическа партия.

Пълният текст на позицията:

П О З И Ц И Я

на

Младежко обединяване в Българска социалистическа партия - София

по отношение на отстраняването на ръководителя на Горско стопанство на Българска социалистическа партия – София Калоян Паргов

В продължение на съвсем 10 години Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия – София работи интензивно, поредно и в синхрон с управлението на Българска социалистическа партия – София и в частност ръководителя на Горско стопанство на Българска социалистическа партия – София Калоян Паргов. През всички тези години ние постоянно сме получавали мечтаната поддръжка и схващане от страна на тясното управление в Българска социалистическа партия – София. Всеки един проблем, който сме срещали по този дълъг взаимен път, е посрещан с схващане. Всеки път, когато е имало разминавания или търкания сред градското управление на Българска социалистическа партия – София и това на Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия – София, постоянно вратите в централата на „ Леге “ 10 са били необятно отворени за нас и разговор е бил вероятен. Там на вътрешнопартийни конгреси са се решавали всички проблеми, търкания и противоречиви проблеми, които са възниквали. Чрез разговор постоянно сме реализирали решение на всеки един проблем, пред който сме били изправени. Калоян Паргов постоянно е държал на положителната връзка с Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия – София и е работил за това да има схващане, последователност и разговор в софийската градска организация.

Ние от Градския съвет на Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия – София не сме съгласни с решението на Националния съвет на Българска социалистическа партия за отстраняването на Калоян Паргов от поста му на градски ръководител. Решения по отношение на управлението на нашата софийска партийна организация би трябвало да се взимат от нея самата, а не принудително от управлението на партията – без разговор и действителен диалог. Основен принцип на социализма и демокрацията като цяло е “Vox Populi, Vox Dei! ”. Ръководството на всяка една организация в партията се избира и поправя изпод нагоре, а не противоположното, както се случва сега. В София всичко стартира с Основните партийни организации, минава през 24-те районни конференции и стига до Градската конференция. На нея доскоро повече от година бе определен Калоян Паргов за ръководител на Горско стопанство на Българска социалистическа партия в София и сегашният състав на същия този орган. Градската конференция е законен и демократично определен орган, представляващ мнението на всички 24 районни организации на Българска социалистическа партия в София. Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия – София е изрично срещу натиска, който се постанова над софийската организация и в частност върху нейния водач - Калоян Паргов.

Именно поради това ние не сме съгласни Националният съвет на Българска социалистическа партия да отстранява от служба, който и да било от градските и регионалните ръководители на партията, тъй като няма по какъв начин да има по-обективно наблюдаване над локалните организации от това на техните членове. Ние не желаеме различен да избира кой да ни ръководи. Това решение е редно да остане в София. На нас ни наподобява меко казано притеснително, даже рисково, народен орган на партията да се намесва по толкоз внезапен метод в работата на локалните структури. Сигурни сме, че в случай че основите на демокрацията бъдат нарушени по същия метод на държавно равнище, доста от членовете на Народно събрание на Българска социалистическа партия ще бъдат сюрпризирани и отвратени от това потъпкване на свободите ни като жители. Както Народното събрание не може да назначава и отстранява общински кметове, по този начин и Националният съвет на Българска социалистическа партия не трябва да има такива пълномощия над водачите на локални организации.

Обръщаме се към Националния съвет на Българска социалистическа партия да преразгледа своето решение и призоваваме за това на Калоян Паргов да не бъде налагана мярката за възбрана за взимане на каквито и да било партийни длъжности. Нашето предложение към Народно събрание на Българска социалистическа партия е да насрочи дата за привикване на Градска конференция, която да преразгледа държанието на ръководителя Калоян Паргов и да вземе решение по по този начин създалия се проблем, провокиран от подписите на 31 от 79 членове на Градския съвет на Българска социалистическа партия – София. След обстоен разбор и нужната необятна полемика по тематиката би трябвало да бъде предоставена опцията на делегатите на Градската конференция да вземат обективно и подкрепено от задоволително обстоятелства и изявления осведомено решение. Това да можеш да избереш кой да те управлява е главен принцип на демокрацията и ние от Градския съвет на Младежко обединяване в Българска социалистическа партия – София настояваме той да бъде спазен. В противоположен случай рискуваме легитимността на идващия ръководител и окончателното разединение на столичната партийна организация на Българска социалистическа партия. Настояваме да се спрат персоналните нападки и да стартира дейна работа за сплотяването на градската организация, с цел да се явим на идните локални избори обединени.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР