Ние от БСП подкрепяме практиката за отличаване на успешни спортисти

...
Ние от БСП подкрепяме практиката за отличаване на успешни спортисти
Коментари Харесай

Калоян Паргов: Столична община да отличи и стимулира всички олимпийски шампиони

Ние от Българска социалистическа партия поддържаме практиката за отличаване на сполучливи спортисти и първенци с материални тласъци. За да бъде тя обективна, би трябвало да бъде към всички заслужили. Не е единствено към Стойка Кръстева, само че и към Ивет Горанова, както и към златните девойки от ансамбъла по художествена гимнастика Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова и несъмнено треньорите им.

Това сподели ръководителят на групата на „ Българска социалистическа партия за България “ в СОС Калоян Паргов във връзка отчет от двама районни кметове, с който се предлага да бъдат дарени жилища на олимпийската шампионка Стойка Кръстева и на нейния треньор.

Той изясни, че предлагането на социалистите в Столичния общински съвет е да бъде изтеглен този отчет, да бъде допълнен и подсилен един общ отчет, в който участват имената на всички златни медалисти от Олимпиадата през предходната година. „ Те не са чак толкоз доста. Казвам го с болежка и страдание “, посочи Паргов.

„ Ние твърдо поддържаме практиката, която се е наложила не занапред, а още в недалечното минало преди повече от 30 години, с която обществено, пред цялото общество, страната и общината посочваха своето отношение към всички заслужили наши спортисти, а и културни дейци “, напомни водачът на столичните социалисти.

Той изясни, че в случай че общинските съветници в действителност милеят за спорта, би трябвало да създадат жест и да подтикват всички, които популяризират България на високи конгреси като олимпийските игри. „ Това значи единствено едно – взаимност и равно отношение към всички “, безапелационен бе Паргов.

По думите му България чака златен орден 13 години и това се случи в Токио. „ Нека бъдем обективни в отношението си към всеки един от олимпийските първенци, тъй като го заслужават. А за нас ще бъде чест тези хора да бъдат част от софийското общество “, сподели още Калоян Паргов.

Председателят на групата на „ Българска социалистическа партия за България “ съобщи, че социалистите няма да вземат участие в гласуването на отчета, в който попадат единствено имената на Стойка Кръстева и треньора й.

Докладът не събра нужните 46 гласа и бе отритнат.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР